Κυκλάδες: Στα κορυφαία εστιατόρια του 2020 "Dal Professore" και "Στο Λαδόχαρτο"

Χμμ φαγητό.. Το λένε και οι ξένοι άλλωστε. Οι έλληνες ξέρουν να τρώνε. Η ακόμη κι εάν δεν "ξέρουν" έχουν την γιαγιά που τους έμαθε τι σημαίνει "καλό". "γευστικό" φαγητό. Κι αυτό είναι η βάση. Από εκεί και πέρα, όλα περνάνε από το τραπέζι. Ο έρωτας πάνω απ όλα... Εντάξει, από το στομάχι περνάει και για να αποφύγουμε τίποτα παράξενες... εικόνες (αχ τι κάνει η καραντίνα) πάμε πάλι. Ο έρωτας περνάει από το στομάχι, οπότε ένας καλός μάγειρας έχει πάντα ένα πλεονέκτημα. Μην ξεχνάμε άλλωστε δεκάδες ταινίες στον κινηματογράφο (πάλι αυτή η καραντίνα) που στηρίζονται πάνω στο θέμα "φαγητό - έρωτας"...  Τι σχέση τώρα έχει ο έρωτας με το "Στο Λαδόχαρτο" ή με το "Dal Professore" και τον Νίκο Δημητροκάλη, τον Ναξιώτη chef; 

Εγώ δεν ξέρω και πολλά. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι εδώ και δύο ημέρες είναι στον αέρα η λίστα με τα κορυφαία εστιατόρια για το 2020 μέσα από τον διαγωνισμό golden awards και η Νάξος έχει για μία ακόμη φορά διπλή εκπροσώπηση.. Από τη μία το "Στο Λαδόχαρτο".. Ένα ξεχωριστό εστιατόριο που στηρίζεται στο κρέας (εξού και "κρεατοφαγείο") με τον chef Νίκο Κεραμιδά να συνεχίζει τη παράδοση του παππού και του πατέρα... Και όπως δείχνει, μπορεί στον αθλητισμό ο πατέρας Λευτέρης να ήταν καλύτερος (από τους πιο σταθερούς αμυντικούς στην ιστορία του Πανναξιακού ΑΟ που φέτος συμπληρώνει και 60 χρόνια) σε σχέση με το Νίκο (καλός αλλά μπασκετικός), όμως ο μικρός τα πάει καλύτερα (σ.σ. αχ αυτή η καραντίνα, μας βάζει να δημιουργούμε και ενδοοικογενειακές κόντρες). Εντάξει πλάκα κάνουμε... Άλλωστε, δεν νομίζω ότι κανείς στην οικογένεια αναζητεί ποιος έχει το κεφάλι... Όχι, τίποτα άλλο αλλά από εκεί ψηλά ο παππούς Νίκος απολαμβάνει την επιτυχία των παιδιών του..   Και όπως αναφέραμε, για 2η σερί χρονιά το "Στο Λαδόχαρτο" είναι στην λίστα των κορυφαίων.. 

55509765_2780088565342439_4438643186230886400_o.jpg

Όσο για το αγαπημένο Νίκο Δημητροκάλη; Η Νάξος τελικά του πάει.. Το δεύτερο πέρασμά του, έχει προσφέρει ένα ξεχωριστό εστιατόριο με ιταλική κουζίνα στο νησί, φέτος τιμήθηκε και ως ένας εκ των καλύτερων chef σε Πανελλαδικό επίπεδο (σ.σ. όχι ότι το έχει ανάγκη αλλά όλα χρειάζονται) και μάλιστα συνδυάζεται με την αλλαγή περιβάλλοντος στην Αθήνα, όπου άφησε το Μαρούσι για την Κηφισιά. Ατύχησε όμως ελέω Κορωνοϊού, αλλά είναι γνωστό ότι ο Έλληνας χωρίς φαγητό δεν μπορεί στην έξοδό του... Συν τοις άλλοις και στο Σύνταγμα, εάν δεν κάνουμε λάθος, προσφέρει τις ιταλικές specialite του στο ...χέρι. 

Και τέλος με βάση τη λίστα που βλέπουμε, οι Κυκλάδες έχουν καλά εστιατόρια. Εντάξει, Μύκονος και Σαντορίνη κάνουν τη διαφορά, αλλά τόσο η Σύρος όσο και η Πάρος προσφέρουν καλές επιλογές...  Αντίστοιχα, σε όλα τα νησιά μπορείς να βρεις καλό, ποιοτικό και γευστικό φαγητό. Όπως λέει κι ένας φίλος "τα αστέρια δεν κάνουν πάντα τη διαφορά". Κι έχει δίκιο. Όμως, και το "αστέρι" είναι και μία μορφής αναγνώριση, Έτσι δεν είναι;   

Και κάτι τελευταίο... Οι βραβεύσεις ήταν να πραγματοποιηθούν στις 6 Απριλίου στο "Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος"... Λόγω Κορωνοϊού, όπως είναι λογικό, η όλα εκδήλωση αναβλήθηκε... Οπότε; αναμονή.. 

Αυτά είναι τα κορυφαία εστιατόρια στο Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες – Δωδεκάνησα)

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ 2020

THALATTA Fine Dining Restaurant - ΡΟΔΟΣ - CONTEMPORARY GREEK CUISINE    

ΛΕΥΚΕΣ - ΛΕΥΚΕΣ ON THE SIDE (ΟΜΙΛΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ) ΑΘΗΝΑ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

INTERNI RESTAURANT - ΜΥΚΟΝΟΣ - INTERNATIONAL CUISINE  

I FRATI - ΑΘΗΝΑ - ΜΥΚΟΝΟΣ - ITALIAN CUISINE      

LA VERANDA - ΚΑΡΠΑΘΟΣ -ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

DK OYSTER - ΜΥΚΟΝΟΣ - SEAFOOD - MEDITERRANEAN CUISINE

THE LIGHTHOUSE KIOTARI - ΡΟΔΟΣ - SEAFOOD - MEDITERRANEAN CUISINE

MISTELI - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ   

ΚΑΛΥΨΩ - ΡΟΔΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ   

ΑΛΛΟΥ ΓΥΑΛΟΥ - ΣΥΡΟΣ - SEAFOOD    

ΣΤΟ ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΕΙΟΝ - ΝΑΞΟΣ - MEAT SPECIALIST 

DAL PROFESSORE - ΑΘΗΝΑ - ITALIAN CUISINE    

CABO ROSSO - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - CONTEMPORARY MEDITERRANEAN CUISINE 

ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΘΗΝΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ - MANOLIS TASTES - ΛΕΙΨΟΙ - CONTEMPORARY GREEK CUISINE

ΓΙΑΜΕΖΕ - ΚΩΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ    

ΤΟΞΟΤΗΣ - ΚΥΘΗΡΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ  

ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΚΗ - ΠΑΡΟΣ - SEAFOOD

SUNSET by PARASKEVAS - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - SEAFOOD 

 

CHEF ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2020

ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ

91323751_10163092232230591_8108507614687526912_n.jpg

Ο θεσμός βραβείων που έχει κυριαρχήσει στην ελληνική επικράτεια «Estiatoria.gr Golden Awards» διανύοντας την 4η συνεχή χρονιά, με την σφραγίδα του πιο αναγνωρισμένου media portal Estiatoria.gr (14 χρόνια λειτουργίας) και την ομπρέλα των Golden Awards® [αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης- trademark] ανακοινώνει την golden list των winners του 2020 σε προγραμματισμένη απονομή που ήταν να λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για την 6η Απριλίου 2020. Οι προηγούμενες χρονιές απονομών είχαν λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το περιβόητο Gold Award of Quality & Taste των Estiatoria.gr Golden Awards αποτελεί ένα σήμα-πιστοποιητικό αρίστης ποιότητας για τον κάτοχο του με καθολική αποδοχή και ύψιστο status για την επιχείρηση που το έχει στην κατοχή του. Τα αποτελέσματα των νικητών βγαίνουν από την ελεύθερη ψηφοφορία του κοινού χιλιάδων ψήφων πανελλαδικά και της επιτροπής του θεσμού βραβείων (Έγκριτοι σεφ & γευσιγνώστες) η οποία έχει και τον τελικό λόγο βασιζόμενο σε αξιοκρατικά κριτήρια. Ο θεσμός βραβείων Estiatoria.gr Golden Awards είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που παρέχει στους νικητές του ένα πανίσχυρο πρόγραμμα marketing, το οποίο συνοδεύει την winners list καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνοντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό, να την έχει στην διάθεση του για τις επιλογές του καθόλη την διάρκεια του χρόνου με σήμα κατετεθέν, το Gold Award που συναντά σε κάθε εστιατόριο ο επισκέπτης... αποτελεί εγγύηση ποιότητας για ένα άριστο γεύμα! Αξιόλογο κομμάτι του θεσμού με μεγάλη αναγνώριση και κοινωνικό αντίκτυπο αποτελούν οι Σεφ της Χρονιάς και οι Persons of the Year.

Το Estiatoria.gr αποτελεί στρατηγικό media partner του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελληνικής Γαστρονομίας του Greek Taste Beyond Borders® GTBB που οργανώνεται κάθε χρόνο υπό την κρατική υπουργική Αιγίδα και προωθεί την Ελληνική γεύση και γαστρονομία σε ολόκληρο τον κόσμο με απόλυτη επιτυχία.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα goldenawards.gr  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News