Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΚυκλάδες: Τι "μαγειρεύει" ο Λαζάρου στην Φολέγανδρο για το 2023;

Κυκλάδες: Τι “μαγειρεύει” ο Λαζάρου στην Φολέγανδρο για το 2023;

|

Ενας εκ των κορυφαίων Ελλήνων σεφ, ο Λευτέρης Λαζάρου βρέθηκε στην Φολέγανδρο – Τι σχεδιάζει για το επόμενο καλοκαίρι; 

Τι κάνει στην Φολέγανδρο ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου; Εντοπίστηκε να απολαμβάνει το φαγητό του στο εστιατόριο “Ζέφυρος έχοντας εκλεκτή παρέα… .. Τον Αυστραλό επενδυτή Ricardo larriera ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό υπερπολυτελές resort το Gundari Folegandros. Και ο Λαζάρου έχει αναλάβει το μενού του… 

Λογικό είναι να ταξιδέψει στην πανέμορφη Φολέγανδρο και να μελετήσει την τοπική κουζίνα ώστε να σχεδιάσει το μενού για τη νέα χρονιά… Οι πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι ο Λαζάρου ενθουσιάστηκε όχι μόνο από τη τοπική κουζίνα αλά και την αρχαιτεκτονική του νησιού κα ανανέωσε το ραντεβού για τους επόμενους μήνες όπου θα σηκώσει μανίκια και θα πιάσει δουλειά..

Οσο γα το Guadari Folegandros;

Το Gundari Folegandros θα ολοκληρωθεί σε δύο στάδια: το πρώτο με 26 δωμάτια θα ανοίξει τις πόρτες του το 2023, ενώ το δεύτερο θα είναι έτοιμο μέσα σε μια διετία, με τον αριθμό των δωματίων να φτάνει συνολικά τα 50. Η διαμονή στο resort θα είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους αργούς ρυθμούς της ζωής στο νησί, ενώ στόχος του είναι να φέρει τους επισκέπτες όχι μόνο κοντά στη φύση αλλά και σε εμπειρίες που θα τους αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν τη ζωή. Κάθε σουίτα και βίλα του resort διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να απολαμβάνει κανείς τη θέα στο γκρεμό που κόβει την ανάσα. 

Την άψογη φιλοξενία στο “Gundari” έρχονται να απογειώσουν η έμφαση στη γαστρονομία και το wellness.

folegad.jpgΟ διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ιδιοκτήτης του περίφημου, πολυβραβευμένου με αστέρια Michelin εστιατορίου “Βαρούλκο”, θα σχεδιάσει για το Gundari ένα αυθεντικό ελληνικό μενού με σύγχρονη προσέγγιση, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα προϊόντα του νησιού και της θάλασσας που το περιτριγυρίζει, και συνοδεύοντάς το με μερικές από τις καλύτερες ετικέτες ελληνικών και ξένων κρασιών.

Το Gundari Wellness Spa θα διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για υδροθεραπείες, ενώ θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Στις θεραπείες, που είναι εμπνευσμένες από τα ιαματικά και καθαριστικά λουτρά των Αρχαίων Ελλήνων, θα χρησιμοποιούνται εκχυλίσματα και άγρια βότανα από την περιοχή. Μία απόλυτη εμπειρία αποτοξίνωσης, χαλάρωσης και αληθινής ευεξίας.

Το Gundari Resort, που φέρει την υπογραφή των Block722, αρχιτεκτονικού γραφείου με διεθνείς περγαμηνές, έθεσε ως προτεραιότητα την πλήρη εναρμόνιση του πολυτελούς ξενοδοχείου με την άγρια γη του νησιού. Εξάλλου, το όνομα του resort είναι ένας φόρος τιμής στην ιστορία του νησιού: Gundari ονόμασαν τη Φολέγανδρο οι Φοίνικες το 3.000 π.Χ., θέλοντας έτσι να περιγράψουν την πετρώδη γη της. 

Το resort απλώνεται στα βράχια πάνω από ένα γκρεμό, με χρώματα που το κάνουν κυριολεκτικά μέρος του τοπίου, ενώ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα πιστοποίησης Earth Check. Το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε να λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας, ακολουθώντας zero waste πολιτική σε σχέση με τα απόβλητα, ενώ θα απουσιάζουν τελείως τα πλαστικά μιας χρήσης. Πιστό στην υπόσχεσή του για την προστασία της ντόπιας χλωρίδας και πανίδας, το resort έχει εξαγγείλει και πρόγραμμα αναγέννησης των φυτών στη γύρω περιοχή.

folegand2.jpgΟ ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Gundari Ricardo larriera έχει περισσότερα από 25 χρόνια επιτυχημένης καριέρας στην Αυστραλία ως διευθυντής πολυεθνικών διαφημιστικών εταιριών. Ο Αυστραλός επιχειρηματίας, λάτρης της Φολεγάνδρου, πιστεύει στον ελληνικό τουρισμό και τις δυνατότητές του να προσελκύσει πιο υψηλά εισοδήματα σε λιγότερο τουριστικά νησιά.

Με την πείρα του σε project σε σχέση με τον τουρισμό και την ισχυρή ομάδα επενδυτών του, ο Ricardo larriera φιλοδοξεί να παραδώσει ένα αληθινά καινοτόμο resort στη Φολέγανδρο, πραγματοποιώντας έτσι το όραμά του για τη δημιουργία μίας πεντάστερης δομής φιλοξενίας που δίνει έμφαση στο συνδυασμό καθαρής πολυτέλειας και βιωσιμότητας. 

Με πληροφορίες από τη σελίδα madamefigaro.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών