Μήλος: Γευστικούς "οργασμούς" πρόσφεραν οι Μήλιοι σεφ στους Ιταλούς

Γεύσεις Μήλου αλλά και τεχνοτροπία από Μήλιους σεφ γεύτηκαν οι κάτοικοι του Μιλάνου, την 8η Φεβρουαρίου όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτιο ενημέρωσης που φέρει την υπογραφή των Δημήτρης Μωραΐτης (δημοτικός σύμβουλος) & Βασίλης Παπικινός (σεφ «Κυκλαδίτικη Κουζίνα Αλευρόμυλος») με την ευκαιρία της παρουσίας που είχε η Μήλος στην διεθνή τουριστική έκθεση ΒΙΤ Μιλάνου... και οι εντυπώσεις των μετρ του φαγητού, των Μιλανέζων δηλαδή εξαιρετικές... Μάλιστα, όπως διαβάζουμε αναμένεται τον προσεχή Νοέμβριο να έχουμε ... ανταλλαγή και Ιταλούς σεφ να έρθουν στη Μήλο. Λέτε; Ολο και καλύτερα για την πανέμορφη Μήλο, στις Δυτικές Κυκλάδες 

«Στις 08/02/2020, στον εστιατόριο πολυχώρο «Preso Milano» στη via Paolo Sarpi, η κουζίνα της Μήλου έκανε αισθητή την παρουσία της μέσα από ένα 12ωρο!!! συνεχές μαγείρεμα μπροστά σε ένα ιδιαίτερο κοινό σημαντικών δημοσιογράφων μαγειρικής, ιστοσελίδων αλλά και Ιταλών ειδικευμένων στην γαστρονομία. Κοινό στοιχείο όλων, ήταν η αγάπη τους για την ελληνική κουζίνα.

Η αποδοχή μας, ήταν ομολογουμένως θερμότατη και πέρα από κάθε αισιόδοξη προσδοκία με τα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά αφού αρκετοί από τους συμμετέχοντες επέλεξαν για το ερχόμενο καλοκαίρι, την Μήλο, ως ταξιδιωτικό προορισμό.

Απόρροια της ενέργειας αυτής, τα δεκάδες εγκωμιαστικά άρθρα, οι αναφορές και οι φωτογραφίες μέσα από δημόσιες αναρτήσεις από την επόμενη κιόλας μέρα της εκδήλωσης.

Παρούσα στην εκδήλωση και η έπαρχος Μήλου, κ. Έλλη Χωριανοπούλου η οποία, ούσα άκρως εντυπωσιασμένη, μετέφερε την ατμόσφαιρα, την πραγματοποίηση και τα αποτελέσματα της εκδήλωσης στον προϊστάμενο της Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεονταρίτη, ο οποίος ευρισκόταν στο Μιλάνο στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης BIT 2020.

bit2020 milos milano7

Η επιτυχημένη αυτή ενέργεια ήταν απόρροια της αγάπης μας για το νησί και την γαστρονομία του και  πραγματοποιήθηκε από τον Βασίλη Παπικινό και τον Δημήτρη Μωραΐτη, και τους επί χρόνια φίλους της Μήλου, Serena Borghessi και Massimo Merolla από το Μιλάνο. Αρωγοί στο όλο εγχείρημα από αρχής μέχρι τέλους, οι κάτωθι επαγγελματίες :

Santa Maria resort and spa milos ( Ξυδούς Ηλίας ) /  Small Islands ( Φωτεινός Λεωνίδας ) / Artemis Φούρνος  (Μαλλης Ιωάννης ) / "Γρηγόρης" Μικρογεύματα / Μικρός Απόπλους ( Ξηντάρας Λεωνίδας, Χατζηιωαννήδης Στάθης ) /  Xydous Oil  (Ξυδούς Ανδρέας ) /  Artemis Deluxe Rooms (Βήχος Αντώνης ) / Volcano Luxury Suites (Τσερώνη Στέλλα) / Milos Adventures (Ξενάκης Νικόλαος) / Φαρμακείο Μαρτάκη (Μαρτάκης Γεώργιος ) /  Kostantakis Winery & Residence τους οποίους αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε  για ακόμη μια φορά δημοσία.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι έγινε ήδη πρόταση να πραγματοποιηθεί ανάλογη γαστρονομική εκδήλωση στο Μιλάνο, με το πέρας της τουριστικής περιόδου και πιο συγκεκριμένα τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με μεγάλη μας χαρά αποδεχθήκαμε, και γι αυτό τον λόγο, καλούμε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ενεργά και με φυσική παρουσία, να μας ενημερώσει ώστε να πλαισιώσει αυτή την ενέργεια που ως απώτερο σκοπό έχει την γαστρονομική προβολή και ανάδειξη του νησιού μας στην αγορά της Ιταλίας, η οποία αυτή την στιγμή, αποτελεί σταθερά την μεγαλύτερη και σημαντικότερη χώρα αποκαλούμενη και ως "δεξαμενή" επισκεπτών στο νησί μας.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News