Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - ΕΑΣ Νάξου: Το 4ο Food Experience Graviera Naxos στο ......

Νάξος – ΕΑΣ Νάξου: Το 4ο Food Experience Graviera Naxos στο … πιάτο σας (photo)

|

Με επιτυχία διοργανώθηκε για μία ακόμη χρονιά το 4ο Food Experience Graviera Naxos 2021, που διοργανώθηκε στην Νάξο από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών – Ποιοι έδωσαν το παρών και οι δράσεις που έγιναν σε Νάξο και Σχοινούσα 

Κορυφαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα στο 4ο Food Experience Graviera Naxos 2021, που διοργανώθηκε στην Νάξο από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού το τριήμερο 11-13 Ιουνίου με θέμα «Άθληση και διατροφή».

Η χρυσή Ολυμπιονίκης το 1992 στην Βαρκελώνη στα 100 μέτρα με εμπόδια, Βούλα Πατουλίδου, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στην υδατοσφαίριση γυναικών και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 1996 στην Ατλάντα στο άλμα εις ύψος, Νίκη Μπακογιάννη, ο χρυσός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στη συγχρονισμένη κατάδυση από βατήρα 3 μ., Νίκος Συρανίδης, ο Περικλής Ιακωβάκης με τις 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008, 2012) και 8ος Ολυμπιονίκης το 2008, η 7η Ολυμπιονίκης το 2000 στο Σίδνεϊ και 9η το 2004 στην Αθήνα στην σφαιροβολία, Πόπη Ουζούνη και η Μαρία Παγκάλου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής καταλαμβάνοντας την 12η θέση στον ημιτελικό μίλησαν για την διατροφική αξία της διάσημης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου.

Η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου με τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρη Καπούνη

Οι Ολυμπιονίκες Νίκος Συρανίδης (αρ.) και Περικλής Ιακωβάκης (δ.) με την δημοσιογράφο Ελένη Λαζάρου

Την παράσταση έκλεψαν οι πρωταγωνιστές της αγαπημένης σειράς «Άγριες Μέλισσες». Η Κατερίνα Διδασκάλου, η Μαρία Αντουλινάκη και ο Αργύρης Πανταζάρας, καλεσμένοι της Ε.Α.Σ Νάξου, συμμετείχαν στις τριήμερες εκδηλώσεις που ήταν γεμάτες γευστικές και ταξιδιωτικές εμπειρίες. Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσε και ο αγαπημένος τραγουδιστής των νέων, Νικηφόρος.

Η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου και ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της τηλεόρασης Χρήστος Νέζος

Οι Ολυμπιονίκες Νίκη Μπακογιάννη (αρ.) και Μαρία Παγκάλου (δ.) με την ηθοποιό Μαρία Αντουλινάκη

Το «γευστικό» ταξίδι ξεκίνησε με την πεντανόστιμη κακαβιά που ετοίμασε για τους καλεσμένους του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021 ο σεφ και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων, Μιχάλης Κάπρης, στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας. Ακολούθησε το επίσημο δείπνο στην αμμουδιά της Πλάκας στην γνωστή ταβέρνα «Τρία Αδέλφια», όπου οι καλεσμένοι απόλαυσαν μπιφτέκια γεμιστά με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και μοσχαράκι γιουβέτσι με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Κακαβιά

Την δεύτερη μέρα το… πρόγραμμα περιελάμβανε ταξίδι στην γραφική Σχοινούσα και «πάντρεμα» της ξακουστής, πεντανόστιμης φάβας του νησιού με την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Το μενού, το οποίο υπέγραψε ο σεφ Δημήτρης Παπαδάκης, περιελάμβανε την φημισμένη κατσικομακαρονάδα με παλαιωμένη Γραβιέρα Νάξου τριμμένη και φυσικά την φάβα των αγροτών της Σχοινούσας. Η μέρα έκλεισε με γεύμα με πίτσα με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., κάτω από την επιβλητική Πορτάρα, το σήμα-κατατεθέν της Νάξου.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Αργύρης Πανταζάρας, Χρήστος Νέζος, Κατερίνα Διδασκάλου, Μαρία Αντουλινάκη στην Σχοινούσα

Φάβα Σχοινούσας

Την τελευταία ημέρα του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021 ο σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» (Ι.Δ.Ο.ΡΟ.) με την συνεργασία της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες διοργάνωσαν έναν μοναδικό αγώνα ράλι με ιστορικά αυτοκίνητα της ΦΙΛΠΑ. Ο αγώνας ξεκίνησε από το λιμάνι της Νάξου και κατέληξε στον αρχαίο ναό της Δήμητρας στο γραφικό Σαγκρί, συνδυάζοντας τον γυναικείο μηχανοκίνητο αθλητισμό με τις ομορφιές και την ιστορικότητα της Νάξου.

Το αποχαιρετιστήριο γεύμα δόθηκε στην περιοχή Αλυκό και στο εστιατόριο «Φάρος», όπου οι καλεσμένοι απόλαυσαν το εξοχικό κατσικάκι Νάξου με Γραβιέρα και μοσχαράκι Νάξου στο πήλινο με πανδαισία ναξιώτικων τυριών (ξινοτύρι, Γραβιέρα και Κεφαλοτύρι).

Επίσης, την ίδια μέρα οι καλεσμένοι του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021 έγιναν μάρτυρες μιας ακόμη… γευστικής συνάντησης κορυφής! Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Mediterranean Cheese and Wines» η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. αντάμωσε με τα φημισμένα, φίνα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και της ιταλικής Enoteca Regionale Emilia Romagna, σε ένα ξεχωριστό event γευσιγνωσίας και ενημέρωσης για τα εκλεκτά αυτά προϊόντα.

Για άλλη μία χρονιά, τους καλεσμένους του Food Experience Graviera Naxos ταξίδεψε στο νησί μας η Blue Star Ferries, η οποία μετέφερε και τα ιστορικά αυτοκίνητα της ΦΙΛΠΑ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν