Νάξος - ΕΑΣ Νάξου: Επίσκεψη αντιπροσωπείας στη Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΕΑΣ Νάξου

Λίγο πριν το τέλος των διακοπών της στη Νάξο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δέχτηκε επίσκεψη από τα μέλη της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Με επικεφαλής τον Πρόεδρο κο Δημήτρη Καπούνη, την επισκέφθηκαν χθες Παρασκευή 12 Αυγούστου, κάτι που είχε συμβεί και πριν από δύο χρόνια και πάλι στον ίδιο χώρο....

Η κα Σακελλαροπούλου (σσ. θα βρίσκεται από αύριο στη Πάρο λόγω των εκδηλώσεων για την εορτή της Κοίμησης της Παναγίας) άκουσε με προσοχή όσα της μετέφεραν οι εκπρόσωποι της "Ενωσης" και τους ευχαρίστησε για το μικρό δώρο γεμάτο από τα γνωστά προϊόντα του τόπου μας...  

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης από την ΕΑΣ Νάξου 

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου επισκέφθηκε σήμερα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη Μικρή Βίγλα, όπου παραθερίζει. Είναι, όπως είναι γνωστό, λάτρης του νησιού μας, το πρωτοεπισκέφθηκε για διακοπές το 1982 και από τότε συχνά το επιλέγει για τις διακοπές της.

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης, κατά τη συζήτηση που διεξήχθη και διήρκεσε περίπου μία ώρα, αναφέρθηκε στα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της Νάξου. Προβλήματα που έθεσε τεκμηριωμένα η Ε.Α.Σ. στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Υπουργείο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με ενδιαφέρον τα προβλήματα του ναξιακού πρωτογενούς τομέα, που έχουν οξυνθεί στη σημερινή συγκυρία, και είπε ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπισή τους.

Η αντιπροσωπεία της Ε.Α.Σ. είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και σε γενικότερα ζητήματα του νησιού, καθώς όλα επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων που εκπροσωπεί και κινούν την τοπική οικονομία και είχε ενδιαφέροντα διάλογο γι' αυτά με την Πρόεδρο.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι κατά καιρούς σεφ της Προεδρίας της Δημοκρατίας τιμούν και προτιμούν την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. και τις Πατάτες Νάξου Π.Γ.Ε. στα επίσημα γεύματα και δείπνα που παραθέτει η Πρόεδρος. Ελπίζουμε ότι και άξιοι Νάξιοι σεφ θα κληθούν να προσφέρουν τη μαγειρική μαστοριά τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Δ. Καπούνης ευχαρίστησε την Πρόεδρο που αγαπά και τιμά το νησί μας, αντιλαμβάνεται και κατανοεί τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της και δηλώνει την έμπρακτη συμπαράστασή της στην επίλυσή τους .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News