Νάξος - ΕΑΣ Νάξου: Μαντί με Γραβιέρα Νάξου να γλύφεις τα δέκτυλά σου (video)

Ο θησαυρός της γαστρονομίας του νησιού μας, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, που με την υπέροχη γεύση και το όμορφό της άρωμα «απογειώνει» κάθε πιάτο, «πρωταγωνίστησε» στο σημερινό επεισόδιο της εκπομπής «Π.Ο.Π. Μαγειρική» της ΕΡΤ2!

Ο καταξιωμένος chef και παρουσιαστής της εκπομπής, Μανώλης Παπουτσάκης, έφτιαξε μαντί (ζυμαρικό με καταγωγή από τον Πόντο) γεμιστά με αρνίσιο κιμά και το σπουδαιότερο τυρί της Νάξου και τα συνόδευσε με σάλτσα γιαουρτιού.

Ενώ μαγείρευε, ο σεφ άκουγε τον Αντιπρόεδρο της Ε.Α.Σ. Νάξου, Ιάκωβο Βαλέρη, να μιλά για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και το νησί μας. Ο κος Βαλέρης αποδείχτηκε καλός βοηθός, έκοψε το τυρί, εξήγησε γιατί έχει τις ελάχιστες δυνατές τρύπες η γραβιέρα, έτριψε το τυρί και το κυριότερο; Αναφέρθηκε στο τρόπο παρασκευής και δημιουργίας... 

Εκανε αναφορά και στα δύο φεστιβάλ που γίνονται στο νησί (με γραβιέρα και πατάτα) κερδίζοντας τα εύσημα από τον γνωστό σεφ..

Ομως, στο τέλος σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πιάτο θα μπει στο μενου του εστιατορίου της ΕΑΣ Νάξου (βλ 1926) και μάλιστα με το όνομα του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη...

Δείτε το σχετικό video..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News