Νάξος - ΕΑΣ Νάξου: Οι Ρουμάνοι σεφ έρχονται και γεύονται τοπικά προϊόντα

Σε μερικούς μήνες, η τηλεόραση της Ρουμανίας θα γεμίσει από την απαράμιλλη Νάξο μας, αλλά και από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και τα εκλεκτά, πεντανόστιμα προϊόντα της!

Η ρουμανική ιδιωτική ταξιδιωτική και γαστρονομική παραγωγή πολυεθνικών διαστάσεων «Σεφ χωρίς όρια» («Chefifaralimite» στα ρουμανικά), στην οποία λαμβάνουν μέροςως διαγωνιζόμενοι επίδοξοι σεφ της χώρας, ταξιδεύει σε δέκα γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας, στην οποία και έχει αφιερώσει τον συγκεκριμένο κύκλο επεισοδίων της.

Σκοπόςτης; Η ανάδειξη των προϊόντων, της μοναδικότητας της παραγωγής, της ομορφιάς, της ταυτότητας και της κουλτούρας του κάθε τόπου στο εξωτερικό, ενώ το... μενού περιλαμβάνει και περιπέτεια, αγωνία και αδρεναλίνη, αφού τους συμμετέχοντας περιμένουν μαγειρικές δοκιμασίες-έκπληξη με τοπικά προϊόντα!

sefff01.png

Από την Πέμπτη 21/10 και έως το Σάββατο 23/10 η παραγωγή θα βρεθεί στο νησί μας όπου και θα πραγματοποιήσει γυρίσματα για τρία ξεχωριστά επεισόδια – να σημειωθεί, ότι τις προηγούμενες εβδομάδες η παραγωγή ήδη έχει ταξιδέψει και σε άλλα ελληνικά νησιά, για παράδειγμα στην Χίο, στην Κρήτη,στην Λήμνο και στην Λέσβο.

Στη διάρκεια αυτού του τριημέρου, λοιπόν, ορισμένα από τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Μονάδα Επεξεργασίας Γάλακτος και στο Συσκευαστήριο Πατάτας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, εκπρόσωποι της οποίας θα μιλήσουν oncameraγιατόσο για την ίδια την Ε.Α.Σ. όσο και για τα σπουδαία της προϊόντα, όπως, για παράδειγμα, την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και την Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε.

 

Παράλληλα, ορισμένα από αυτά τα προϊόνταθα πρωταγωνιστήσουν σε μαγειρικές δοκιμασίες τις οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι διαγωνιζόμενοι, ενώ ρόλο κριτή σε αυτές θα έχουν, ως καλεσμένοι και ορισμένοι πολίτες της Νάξου!

Η παραγωγή είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Eccholine, εταιρείας διεθνών τηλεοπτικών παραγωγών με έδρα το Βέλγιο και του τηλεοπτικού σταθμού Antenna Ρουμανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News