Νάξος - Ερευνα: Ποια είναι τα πρόσωπα που ανέδειξαν την αξώτικη γαστρονομία

Η γαστρονομική ανάπτυξη ενός τόπου δεν είναι ουρανοκατέβατη αλλά το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων. Αυτό ισχύει βεβαίως και για τη Νάξο. Από τους αγρότες και τους ψαράδες μέχρι τους εστιάτορες και τους σεφ, όλοι έχουν βάλει ένα λιθαράκι για να αποκτήσει το νησί τη φήμη του για τις εξαιρετικές γεύσεις και απολαύσεις που προσφέρει.

Στο πλαίσιο της παρούσας έρευνας θέλουμε να εντοπίσουμε εκείνες τις προσωπικότητες - γυναίκες και άνδρες - που έπαιξαν και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης της Νάξου, στην παραγωγή εμβληματικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και στη συνεχή αναβάθμιση της εστίασης.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι του Naxos Press, εσείς ποιες προσωπικότητες της αξιώτικης γαστρονομίας θα ξεχωρίζατε για τη συνεισφορά τους; Αυτές οι προσωπικότητες θα μπορούσαν, ενδεικτικά, να περιλαμβάνουν λαογράφους και ερευνητές των γαστρονομικών παραδόσεων της Νάξου, συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής, επιχειρηματίες της εστίασης και της φιλοξενίας, σεφ, παραγωγούς και μεταποιητές προϊόντων, εκπροσώπους συλλογικών φορέων, εμπόρους, ομογενείς που έχουν αναδείξει την αξιώτικη γαστρονομία στην Ελλάδα και το εξωτερικό κ.ά.

Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να διατυπώσουμε το εξής ερώτημα:

7. Ποια ή ποιες προσωπικότητες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Νάξου;

 

Απαντήσετε ανώνυμα και με ασφάλεια εδώ: https://forms.gle/m2iX8LY3SAonDWxx5

 

(Έρευνα του Δρα. Δημήτρη Κούτουλα, σε συνεργασία με το Naxos Press και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων)