Νάξος: Ποιες καφετέριες θα είναι ανοιχτές από αύριο

Η είδηση ότι η Κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο των καφέ όπως ήταν λογικό προκάλεσε πανικό... Καθότι ο Ελληνας δεν μπορεί χωρίς τον καφέ με θέα την θάλασσα και με τον ήλιο να χαϊδεύει το κορμί του... Είναι όμως έτσι; Με το άκουσμα της είδησης, ο σύλλογος Φιλοξένια στη Νάξο που έχει την ευθύνη για τις δραστηριότητες σε θέματα Εστίασης προχώρησε σε ανακοίνωση που ανέφερε "Ενημερώνουμε του συναδέλφους ότι μετά από τις καταιγιστικές εξελίξεις στην προσπάθεια αποτροπής μετάδοσης του ιού Covid-19 το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (13/03) νέα δέσμη μέτρων, που αφορά τα καταστήματα Μαζικής Εστίασης.
Για σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 παραμένουν ανοιχτά όλα τα καταστήματα Εστίασης πλην των καταστημάτων που χαρακτηρίζονται από την άδεια λειτουργίας τους ως ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ.
Αναμένουμε την επίσημη δημοσίευση του Υπουργείου στο ΦΕΚ για να σας ενημερώσουμε αμέσως τι θα ισχύει από αύριο.Συνιστούμε στους συναδέλφους ψυχραιμία , αλληλεγγύη και ομοψυχία για να ξεπεράσουμε αυτή την πολλή άσχημη συγκυρία που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη".

Μισή ώρα όμως αργότερα, ήρθε και νέα διευκρινιστική ανακοίνωση (με την υπογραφή του προέδρου Γιάννη Μαγγιώρου και του γ. γραμματέα Απόστολου Καρεγλά) που ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τις καφετέριες που μπορούν να λειτουργούν... Και αυτές που μπορούν είναι όσες έχουν την δυνατότητα delivery.. Και με την προϋπόθεση ότι κανείς δεν θα κάθεται στο κατάστημα να πιει τον καφέ του... 

Ας δούμε με προσοχή την δεύτερη αυτή ανακοίνωση που θα αποτελέσει και σημείο αναφοράς από αύριο Σάββατο 14 Μαρτίου "  Μετά την χθεσινή ενημέρωση για το κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης και στο πλαίσιο της επέκτασης των μέτρων για την μείωση της εξάπλωσης του κορωναϊου, σήμερα 13 Μαρτίου 2020 στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόρδας ανακοίνωσε το κλείσιμο, μέχρι νεότερης ενημέρωσης, όλων των καφέ , μπαρ , καφετεριών, και καταστημάτων μαζικής εστίασης, αρχής γενομένης αύριο Σάββατο 14 Μαρτίου.
Εξαιρούνται οι μονάδες εστίασης και οι καφετέριες εφόσον έχουν ΚΑΔ (Κωδικός αριθμός δραστηριότητας) delivery που μπορούν να λειτουργούν το τμήμα delivery και όχι το τμήμα των καθήμενων πελατών που πρέπει να είναι κλειστό. Ανοικτό μπορεί να είναι το μέρος (πάσο-πάγκος) που πραγματοποιούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο (take away) με γενικό κανόνα καμία ουρά σε αυτές τις περιπτώσεις άνω των 5 ατόμων . Όσοι δεν έχουν ΚΑΔ για delivery μπορούν να κάνουν αναγγελία μέσω notifybusiness (www .notifybusiness.gov.gr).
Συνάδελφοι καλή δύναμη σε όλους. Υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Με τους συναδελφικούς μας αγωνιστικούς χαιρετισμούς να ξεπεράσουμε γρήγορα την κρίση και να σταθεί η πατρίδα μας δυνατή στις επάλξεις των δύσκολων καιρών που διανύουμε".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News