Νάξος: Τα Mediteranian Taste Awards 2021 υποκλίνονται στα προϊόντα του Τυροκομείου Πιτταρά

Χρόνο με το χρόνο τα προϊόντα της οικογενειακής επιχείρησης Τυροκομείο Πιτταρά κερδίζουν την αγάπη του κοινού χάρη στην εξαιρετική ποιότητα, γεύση αλλά κυρίως την αγάπη της οικογένειας που προσφέρει τον καλύτερο εαυτό της ώστε το καταναλωτικό κοινό να απολαμβάνει τα καλύτερα προϊόντα... Και να μεταφέρουν και στους φίλους τους ως νέοι πρεσβευτές το πάθος για να γευτούν τα τυροκομικά προϊόντα που φέρουν την σφραγίδα "Πιτταράς" στη Νάξο... Φημίζεται άλλωστε το νησί για την ικανότητά του να παράγει μόνο τα καλύτερα... 

Με δυο συνεχόμενες χρονιές υψηλών διακρίσεων τα προϊόντα Πιτταρά αποδεικνύουν την έμπρακτα την εξαιρετική ποιότητα και γεύση τους. Στα Mediterranean Taste Awards 2020 τα προϊόντα Πιτταρά αξιολογήθηκαν με 2 χρυσά και 2 ασημένια βραβεία. Τα εν λόγο προϊόντα είναι:   Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ 12μηνης ωρίμανσης, Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου και Ξινοτύρι φρέσκο Νάξου. 

Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα η διάσημη chef Μαρία Λόη βρέθηκε στη Νάξο για γυρίσματα στα πλαίσια εκπομπών με ελληνικά προϊόντα και εκθείασε τα τυροκομικά προϊόντα της οικογένειας Πιτταρά... Και σε σχετικό άρθρο στο περιοδικό forbes διαβάσαμε " Κάτι που τα υπόλοιπα νησιά δεν μπορούν να συναγωνιστούν, είναι οι ποικιλίες των τυριών της Νάξου. Η γραβιέρα—μια μίξη 80% αγελαδινού, 20% πρόβειο με κατσικίσιο, τουλάχιστον τριών μηνών, που όσο το διατηρείς τόσο πιο δυνατή και νόστιμη γεύση αποκτά. Μπορεί να είναι σκληρό τυρί αλλά έχει γλυκιά και λεπτή γεύση βουτύρου, με λίγα λιπαρά.  Το Αρσενικό είναι το δεύτερο καλύτερο Ναξιώτικο τυρί με δυνατή γεύση, σκληρή υφή και φτιαγμένο από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα που θερμαίνεται και πήζει με πυτιά. Υπέροχο τρυμμένο ή σε φέτα, το Αρσενικό έχει μαύρο περίβλημα με παραφίνη, κάτι που το κάνει ξεχωριστό. Αυτά τα τυριά είναι χειροποίητα και φτιάχνονται σε όλο το νησί αλλά για την Μαρία Λόη το τυροκομείο της οικογένειας Πιτταρά αποτελεί παράδοση από το 1970".

Και φέτος όμως τα Mediterranean Taste Awards 2021 υποκλίθηκαν στην δύναμη των προϊόντων του Τυροκομειου Πιτταρά... Και όπως γνωρίζουμε πέντε ήταν αυτά που έλαβαν τιμητική διάκριση..  Η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ 12μηνής ωρίμανσης μετά από ομόφωνη απόφαση απέσπασε πλατινένιο βραβείο γεύσης -  Η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ απέκτησε το δεύτερο χρυσό βραβείο της -  Η Γραβιέρα σε μπαστούνι βραβεύτηκε επίσης με χρυσό και  Το Σκληρό τυρί Νάξου σαγανάκι με γεύση μπούκοβο και γεύση ρίγανη τιμήθηκαν με μπρούτζινα βραβεία 

Εμείς να προσθέσουμε ότι η κτηνοτροφική μονάδα του Νικόλα Πιτταρά ξεκίνησε το 1970 όταν ο πατέρας του, Εμμανουήλ Πιτταράς, αγόρασε την πρώτη του αγελάδα. Με την αγάπη του για αυτή τη δουλειά και τη βοήθεια των 3 γιων του αυτή τη στιγμή η μονάδα αριθμεί 500 βοοειδή και είναι η μεγαλύτερη μονάδα του Αιγαίου.

Η γαλακτοκομική παραγωγή ξεκίνησε τον Μάιο του 2008, αρχικά χρησιμοποιώντας μέρος της παραγωγής γάλακτος της μονάδας της, και από τον Απρίλιο του 2009 χρησιμοποιεί όλο το γάλα που παράγει. Σήμερα η παραγωγή ανέρχεται σε πάνω από 3,000 τόνους γάλα ετησίως, τουλάχιστον 250 τόνους τυριού και 100 τόνους κρέατος. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News