Νάξος - «Travel and Leisure» : Αφιέρωμα στις Κάμπονες

Πολυκρέτη

".... Ο χωματόδρομος δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου μας αποκάλυψε ένα παλιό αγροτικό σπίτι, το κεντρικό κτίριο ενός παλιού ελαιοτριβείου. Τις Κάμπονες, το μεσαιωνικό εξοχικό του τοπικού άρχοντα Σανούδου που, ενώ άλλαξε χέρια στο πέρασμα του χρόνου, κάποια κτίρια χάθηκαν ή άλλαξαν χρήση, κρατά ακόμη την αρχοντική αίγλη. Δύο τραπέζια ονειρικά, με λουλούδια, old fashioned τραπεζομάντιλα και όμορφα σερβίτσια, απλά και ανεπιτήδευτα. Μια κληματαριά κράταγε τη δροσιά, ενώ στο βάθος, σε μια παλιά εστία με κάρβουνα και σε έναν φούρνο πετρόκτιστο, βλέπαμε να γεμίζουν από τα χέρια της Ιουλίας Πολυκρέτη ωραίες πιατέλες με κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες. Κρασί ροζέ Γαία 4-6 h της Gaia Wines, παρέα με αυθεντική χωριάτικη σαλάτα.

Όλα αυτά θα περίμεναν λίγο, καθώς μια βόλτα στο ζωντανό και ζηλευτό μποστάνι της οικογένειας Πολυκρέτη αποκαλύπτει έναν παράδεισο επί της γης. Το νερό έρχεται από τα βουνά και με καλή οικονομία ποτίζει και δίνει ζωή σε όλα τα χωράφια των αναβαθμίδων. Δέντρα, μελίσσια, λουλούδια, μικρά παιδιά να παίζουν. Βανίλιες, ντοματίνια, κολοκύθες και φασολάκια. Κόποι ωραίων ανθρώπων.

Η Μαρία Πολυκρέτη μας έκανε μια σύντομη αναδρομή για την περιοχή, την οικογένειά της και για το πώς απέκτησε τον χώρο πριν από 120 χρόνια. Μια όμορφη ιστορία, αυθεντική και τόσο κυκλαδίτικη...".

Κάμπονες, ένα κτήμα με μεγάλη ιστορία.. Μέρος από πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας a8inea.com με αφορμή τη πρόσφατη παρουσίαση στη Νάξο του βιβλίου "Greek Islands του Έλληνα επιχειρηματία Χρύσανθου Πανά.... 

Το κτήμα ανήκει στην οικογένεια της Μαρίας Πολυκρέτη (σύζυγος Ιωάννη Μαργαρίτη) και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις δράσεις γαστρονομίας που πραγματοποιεί η οικογένεια εδώ και αρκετά χρόνια σε μία προσπάθεια ανάδειξης της Νάξου μέσα από τον γαστρονομικό τουρισμό..  Εκεί ειδαμε τον Anthony Bourdain να απολαμβάνει τα πιάτα της κας Ιουλίας αλλά και άλλους γνωστούς πρωταγωνιστές.. 

και τώρα; Ερχεται το περιοδικό Travel and Leisure να υποκλιθεί στην ικανότητα της οικογένειάς Πολυκρέτη όσον αφορά τη γαστρονομία και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αναδεικνύει τις γευστικές ομορφιές της Νάξου... Αφιέρωμα που έχει σχέση με το φαγητό κα δη τα γεμιστά. 

Ας δούμε τι αναφέρει η Μαρία Πολύκρέτη μέσα από τη σελίδα της στα social media 

 Αποτελεί μεγάλη χαρά, συγκίνηση και τιμή για εμάς το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περίοδικό στον κόσμο «Travel and Leisure» προβάλλει τη Νάξο με αφορμή την γαστρονομική εμπειρία που διοργανώνουμε στο οικογενειακό μας κτήμα στις Κάμπονες.
Είναι μια προσωπική αναγνώριση και ταυτόχρονα μια αναγνώριση για το νησί σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εργαζόμαστε πάντα με στόχο την εξωστρέφεια, την αναγνώριση και την ανάδειξη της Νάξου ως ποιοτικού, αυθεντικού ελληνικού προορισμού σε κορυφαία μέσα στο εξωτερικό. Έχουν προηγηθεί οι επιτυχημένες προσπάθειες μας για προβολή του νησιού στο CNN travel, στο Forbes magazine, στην εκπομπή του Anthony Bourdain “Parts Unknown” και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε πάντα με γνώμονα και εσωτερικό κίνητρο την αγάπη μας για το νησί και το όραμα μας για καταξίωση του ως ένα κορυφαίο προορισμό που προσφέρει αυθεντικές και ποιοτικές εμπειρίες ζωής στους επισκέπτες του.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News