Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - Τυροκομειό Μπαμπούνης: " Αξιώτικα τυριά με Βραβείο Ποιότητας Γαστρονόμου"

Νάξος – Τυροκομειό Μπαμπούνης: ” Αξιώτικα τυριά με Βραβείο Ποιότητας Γαστρονόμου”

|

Το Οικογενειακό Τυροκομειό “Μπαμπούνης” που εδρεύει στην Αγιασσό της Νάξου τιμήθηκε πρόσφατα στα βραβεία του περιοδικού “Γαστρονόμος” με το βραβείο “Παραγωγής Τυροκομικών Πορϊόντων”

Στα 13α Βραβεία Ποιότητας του περιοδικό Γαστρονόμος “Εκδόσεις Καθημερινή”, βραβεία που τιμούν τους Έλληνες παραγωγούς, το Οικογενειακό Τυροκομείο Μπαμπούνης είχε τη χαρά να λάβει το Βραβείο Παραγωγής Τυροκομικών Προΐοντων για τα αξιώτικα τυριά που παράγει για τέσσερις συνεχόμενες γενιές, στην Αγιασσό, Νάξου.

Η ομάδα του Γαστρονόμου, μέσα από τα φετινά βραβεία, θέλησε να δώσει μια διαφορετική χροιά, τιμώντας 15 Έλληνες παραγωγούς αλλά και επιχειρηματίες του κλάδου, ως μέλη μιας νεότερης γενιάς, που με διάθεση να χτίσουν έναν δικό τους δρόμο, πάλεψαν και ξεχώρισαν με τα προΐοντα τους μέσα στο περιβάλλον της τελευταίας δεκαετίας της οικονομικής κρίσης.

Με την σοφία και εμπειρία της προηγούμενης γενιάς, ο Γιώργης, η Κατερίνα και ο Μανώλης είναι η 4η γενιά που συνεχίζει την παραγωγή των αξιώτικων τυριών στο τυροκομείο Μπαμπούνης, και θέτει μελλοντικούς στόχους εξέλιξης ενώ συνειδητά και με συνέπεια τιμά την κληρονομιά και την παράδοση. Ένας τέτοιος στόχος ήταν και η πιστοποίηση Π.Ο.Π για το Αρσενικό Νάξου Μπαμπούνης τον Απρίλιο του 2020, τρεις μήνες μετά την αναγώριση της ιδιαιτερότητας του Αρσενικού Νάξου από την Ε.Ε. ως προΐον Π.Ο.Π. Ένα ώριμο σκληρό τυρί με γαλακτερή, εύθρυπτη υφή, και πικάντικη αλλά ταυτόχρονα απαλή γεύση. Ιδιαίτερο επιτραπέζιο τυρί, με πολύπλοκα αρώματα, που απολαμβάνετε σκέτο ή ως συνοδευτικό σε σαγανάκι. Θα δώσει ξεχωριστό τόνο σε αλμυρές πίτες, ή σε πιάτα φούρνου με λαχανικά.

93385926_2542500849395590_8000046346000138240_n.jpg

Λίγα λόγια από το Τυροκομείο Μπαμπούνης

Στην οικογένεια Μπαμπούνη είμαστε κτηνοτρόφοι και τυροκόμοι πάππου προs πάππον. Η αρχή έγινε πολλά χρόνια πίσω, από τον προπάππου Γιώργο, βοσκό στα ορεινά της Νάξου, με 150 αιγοπρόβατα. Δημιουργούμε παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα με ξεχωριστό χαρακτήρα, σε ιδιόκτητο, εκσυγχρονισμένο τυροκομείο στην ορεινή Νάξο και με περίπου 1000 δικά μας αιγοπρόβατα. Βασική αρχή της οικογένειας μας είναι η ανάπτυξη του τυροκομείου να στηρίζεται στην συνύπαρξη της τεχνολογίας με τη παράδοση δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα τόσο στα ζώα και στην πρώτη ύλη, το γάλα μας, όσο και στο τελικό προϊόν.

Διαλεγμένα κοπάδια ζώων ντόπιας φυλής, βόσκουν ελεύθερα σε βοσκοτόπια από τα ορεινά της Γιαλλούς ως τη θάλασσα της Αγιασσού, όπου τρέφονται με την άγρια χλωρίδα του τόπου, νοτερή από την θαλασσινή αλμύρα. Το μικροκλίμα του νησιού, η ελεύθερη βοσκή μεταξύ βουνού και θάλασσας και η ποιότητα της πρώτης ύλης, είναι τα στοιχεία εκείνα που προσδίδουν ξεχωριστό χαρακτήρα στα προϊόντα του οικογενειακού τυροκομείου.

Εκτός από το υπέροχα πικάντικο αλλά και απαλό σε γεύση Αρσενικό Νάξου  -4μηνης και 12μηνης* ωρίμανσης- το Οικογενειακό Τυροκομείο Μπαμπούνης παράγει επίσης ανάλαφρη και κρεμώδη φρέσκια μυζήθρα, με νότες καρυδιού και βουτύρου, αλλά και ένα διαφορετικό ξερό ανθότυρο, ένα βουτυράτο τυρί, με πικάντικη επίγευση και θύμιση ροκφόρ.

Διατίθενται σε αλυσίδες S/M όπως ΑΒ, MyMarket, MarketIn, Σκλαβενίτης αλλά και επιλεγμένα παντοπωλεία.

(*) Σε επιλεγμένα καταστήματα

@ Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το Οικογενειακό Τυροκομείο μπορείτε να δείτε στη σελίδα που υπάρχει στα social media.. εδώ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024