Πάρος: Προσεχώς διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας ...

Πάρος - Νάουσα

Στις 24 και 25 Ιουλίου του 2021 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Πάρο το Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας με την ονομασία Paros Food Panorama Festival.

Η απόφαση ελήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου μετά την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης του νησιού.  Επίσης η Επιτροπή πρότεινε ως χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ την πλατεία Μαντούς Μαυρογένους στην Παροικιά.

Πρόκειται για μια γαστρονομική γιορτή όπου δίνεται η δυνατότητα ο κάθε προορισμός να αναδείξει και να προβάλει τα τοπικά του προϊόντα και τις συνταγές του. Η έκθεση προϊόντων και γαστρονομίας θα λειτουργήσει ως υπαίθρια αγορά με περίπτερα, τηρώντας όπως έχει αναφερθεί όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το φεστιβάλ σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό θα λειτουργεί από τις 11:00 έως τις 22:00. H είσοδος θα είναι ελεύθερη και τα φαγητά κερασμένα.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα βραβευτεί σε ειδική εκδήλωση ο Δήμος Κω στο ως «Τιμώμενος Γαστρονομικός Δήμος για το 2021». Ο δήμος της Κω προσανατολίζεται να να ενοικιάσει δικό του περίπτερο χωρητικότητας 12 τ.μ.  όπου θα προβάλλει το νησί και θα διαφημίσει δωρεάν τους παραγωγούς και τα τοπικά προϊόντα.

Στο περίπτερο θα υπάρχει δυνατότητα προβολής video και διανομής έντυπου υλικού και του βιβλίου με τοπικές συνταγές.

 

Με πληροφορίες από την σελίδα tornosnews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News