ΠΝΑΙ: Τα δεκατρία προϊόντα που βραβεύτηκαν και το μήνυμα του Ζαννετίδη

Το Νότιο Αιγαίο ποντάρει στην δύναμη των προϊόντων του.. Και αυτό αποδείχτηκε σε έναν ακόμη διαγωνισμό. Ισως τον κορυφαίο σε ετήσια βάση. Αναφερόμαστε στον διαγωνισμό Τροφίμων και Ποτών "Great Taste Awards 2020" που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο και είχαμε 13 βραβεύσεις για τα προϊόντα από το Νότιο Αιγαίο. Οκτώ εξ αυτών από τις Κυκλάδες, δύο από Νάξο: τυρί και μέλι... Και μην νομίζετε ότι ήταν εύκολο: 12777 προϊόντα από 106 διαφορετικές χώρες και 500 ειδικοί να έχουν ρόλο κριτή... Δείτε τι αναφέρει στο μήνυμά του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Ζαννετίδης..

"Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού Τροφίμων και Ποτών «Great Taste Awards 2020», που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, συγχαίρει τους παραγωγούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τις διακρίσεις των προϊόντων τους όπως αναφέρονται κάτωθι:

SantoΜέλι από τη νήσο Σαντορίνη για το μέλι “SantoMέλι Fira”

Θάλλω(thalo) από τη νήσο Ρόδο για τα μέλια Thalo thyme organic honey και Thalo organic wild flowers honey

Michail Platsis – Melixryson από τη νήσο Κάλυμνο για τα μέλια Melixryson Thyme Honey και Melixryson Sage Honey

Tyrokomia Naxou Emm.V. Koufopoulos από τη νήσο Νάξο για το τυρί Stachtotyri Koufopoulos

Thymeli από τη νήσο Κάλυμνο για τα μέλια Thymeli by Kopanezos Family και Melous by Kopanezos Family

Natura Rodos Stavros Georgios Kallas O.E από τη νήσο Ρόδο για το ελαιόλαδο NATURA RODOS EXTRA VIRGIN OLIVE OIL 500 ML

Anthea IKE από τη νήσο Κέα για το μέλι Anthea’s Raw Thyme Honey

Ek Paktias-Pitsikalis Angelos&Bogiatzi Elisabeth από τη νήσο Πάρο για το μέλι Ek Paktias – Pitsikalis Angelos & Bogiatzi Elisabeth

Golden Honey από τη νήσο Κάλυμνο για το μέλι GOLDEN HONEY – THYME HONEY FROM KALYMNOS

Amorgiano Honey από τη νήσο Αμοργό για το μέλι Limted Organic Thyme Honey

Organicbeez από τη νήσο Σύρο για το μέλι OrganicBeez

Dimitris Melissourgos από τη νήσο Νάξο για το μέλι Thyme honey of Mountainous Naxos

Alexandrou Pavlakis IKE από τη νήσο Πάρο για τις μπύρες 56 isles Pilsner και 56 isles session

IPA

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, αποτελεί μεγάλη πηγή αισιοδοξίας το γεγονός ότι οι παραγωγοί των νησιών μας παραμένουν πιστά προσηλωμένοι στην διατήρηση της υψηλής ποιότητας των τοπικών προϊόντων τους, αξιοποιούν ευκαιρίες εξωστρέφειας, ανάδειξης και προώθησης της εξαιρετικής δουλειάς τους, στοχεύουν ψηλά και κατακτούν επάξια αξιόλογες βραβεύσεις.

Η τυποποίηση των προϊόντων μας, η μεταποίηση και η διατήρηση της υψηλής διατροφικής τους αξίας, σε συνδυασμό με την ποιότητα και την τοπική γαστρονομική παράδοση, αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για την διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τον πρωτογενή τομέα.

Η Περιφέρεια παραμένει πάντα δίπλα σας ως αρωγός και υποστηρικτής της μεγάλης σας προσπάθειας.

Η σημασία του διαγωνισμού

Υ.γ.  Ο διεθνούς φήμης διαγωνισμός γευσιγνωσίας «Great Taste Awards» διοργανώνεται από τον οίκο «Guild of Fine Food» και τα βραβεία χρυσών αστεριών  που απονέμει είναι αντίστοιχα με τα αστέρια Michelin των βραβευμένων εστιατορίων (“Great taste award, is to specialty food and drink what Michelin is to fine dining”).

Τα βραβεία «Great Taste Awards» είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητά τους, καθώς αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη γεύση των προϊόντων, χωρίς αναφορά στη συσκευασία, το λογότυπο ή το branding τους, αφού δεν κρίνεται το αποτέλεσμα του μάρκετινγκ, αλλά η γεύση και η ποιότητα των προϊόντων.

Ενδεικτικό της αναγνωρισιμότητας των βραβείων είναι ότι τον θεσμό υποστηρίζει η «Μέκκα» της γαστρονομίας – το κατάστημα Harrods καθώς και το γνωστό πολυκατάστημα Partridges, μαζί με άλλα μεγάλα πολυκαταστήματα τροφίμων αλλά και μεγάλες εταιρείες τροφίμων ανά τον κόσμο.

Φέτος, περισσότεροι από 500 εξειδικευμένοι γευσιγνώστες αξιολόγησαν τα προϊόντα μέσα από μια «τυφλή» διαδικασία γευσιγνωσίας, κατά την οποία αποφασίζουν ποια προϊόντα είναι άξια για διάκριση.

Επί 120 ημέρες - από τον Μάρτιο μέχρι τα τέλη Aυγούστου -δοκίμασαν απόλυτα επαγγελματικά, τον απίστευτο αριθμό 12,777 υψηλής ποιότητας προϊόντων, από 109 χώρες του κόσμου για να απονείμουν τα βραβεία - χρυσά αστέρια, που προσφέρουν στο κάθε βραβευμένο προϊόν διεθνή αναγνώριση.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα agronews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News