ΠΟΕΣΕ - Γ. Παπαδόπουλος: "Οχι" στα ...βεγγαλικά, "ναι" στις συντονισμένες ενέργειες

Παραλία της Νάξου

"....Για μας η ουσία των πράξεων μας και η προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας είναι ο πρωταρχικός μας σκοπός. Αφήνουμε άλλους να εκτοξεύουν βεγγαλικά (σε μια περίοδο μάλιστα  που δεν επιτρέπονται και οι εκδηλώσεις) και να θεωρούν  ότι είναι σε θέση να καρπωθούν τις συντονισμένες προσπάθειες του συντεταγμένου συνδικαλιστικού κινήματος της Εστίασης....."  

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Παπαδόπουλος με την ιδιότητα του Περιφερειάρχη Κυκλάδων και ως εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).... Ανακοίνωση που έχει ως στόχο να βάλει τέρμα στην συζήτηση για απεργιακές κινητοποιήσεις στο χρονικό διάστημα από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, όπως έχουν εξαγγελθεί από την ΠΑΣΚΕΔΙ και έχουν προκαλέσει διχόνοια στο χώρο της Εστίασης... Μάλιστα, ο κος Παπαδόπουλος μιλάει για ....βεγγαλικά και προσπάθεια εκμετάλλευσης των συντεταγμένων κινήσεων που γίνονται από την ΠΟΕΣΕ..

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης που φέρει την υπογραφή του κου Παπαδόπουλου - Περιφερειάρχη Κυκλάδων - αναφέρει:

"  H   Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) ως Πανελλαδικός  θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των  επαγγελματιών της Μαζικής Εστίασης  ενημερώνει τα μέλη της στην περιφέρεια του Νομού Κυκλάδων  πως δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση για «δήθεν» απεργιακές κινητοποιήσεις στην εστίαση, κατά το διάστημα από 16-22 Σεπτεμβρίου.

   Ξεκαθαρίζουμε ότι μέσα στο εν εξελίξει πλαίσιο της έναρξης του διαλόγου που έχουμε  ξεκινήσει από την αρχή της πανδημίας  με την κυβέρνηση και σεβόμενοι τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ αυτής και της επίσημης Κλαδικής Εκπροσώπησης της εστίασης  δηλώνουμε  εν αναμονή των Πρωθυπουργικών εξαγγελιών από το φόρουμ της ΔΕΘ και επιφυλαόμεθα  για τις  μετέπειτα  ενέργειές  μας , εάν και εφόσον αυτές εξυπηρετούν το συμφέρον του κλάδου και της οικονομίας.

   Σε κάθε περίπτωση αυτό που είχε και έχει σημασία για την ηγεσία του κλάδου είναι το θετικό  αποτέλεσμα  που μπορεί να προκύψει μέσα από ορθολογικές και συντονισμένες ενέργειες  προς το συμφέρον των συναδέλφων μας.   Για μας η ουσία των πράξεων μας και η προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας είναι ο πρωταρχικός μας σκοπός. Αφήνουμε άλλους να εκτοξεύουν βεγγαλικά (σε μια περίοδο μάλιστα  που δεν επιτρέπονται και οι εκδηλώσεις) και να θεωρούν  ότι είναι σε θέση να καρπωθούν τις συντονισμένες προσπάθειες του συντεταγμένου συνδικαλιστικού κινήματος της Εστίασης.   Η Εστίαση υποφέρει πραγματικά και βρίσκεται στην πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων πενήντα χρόνων έχει εκλέξει τους εκπροσώπους της και παρακολουθεί την αδιάκοπη προσπάθειά τους για την προστασία του κλάδου".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News