Σαντορίνη - Ε.Σ.Θ.Π. (Ματ. Δημόπουλος): «Με το κρασί της Σαντορίνης προσφέρουμε τυριά της Νάξου»

Σαντορίνη - Santo Wines - Νάξος - ΕΑΣ Νάξου

Η ιστορία της Ένωσης Συνεταιρισμών από το 1911, η πορεία της μέχρι σήμερα, η «επιστροφή στις ρίζες», τα προβλήματα του καλείται να διαχειριστεί ο Συνεταιρισμός και οι παραγωγοί της Σαντορίνης, η ιδιαιτερότητα της Σαντορινιάς γης που κάνει τα προϊόντα της μοναδικά στον κόσμο και η φετινή χρονιά για τη σοδειά, ήταν τα θέματα που σχολιάστηκαν στη συζήτηση που κάναμε με τον Δν/ντη της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων κ. Ματθαίο Δημόπουλο στον Aegean Voice 107.5 και την εκπομπή “Cyclades On Air”.

santowines2.jpg«Νέο λογότυπο, νέος Θυρεός, νέες ετικέτες, οι οποίες στηρίζονται στο Santo Wines 1911. Αυτή είναι η νέα προσπάθεια που τους επόμενους μήνες θα δούμε και στην αγορά, με νέα εικόνα της Santo Wines και των κρασιών της Σαντορίνης. Ο σκοπός μας είναι η προστασία του αμπελώνα και η αύξηση του εισοδήματος των αμπελουργών..» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος και δεν παρέλειψε να σχολιάσει:

 

«…ο τουρισμός στο νησί εξαρτάται πλέον και από το αμπέλι…» «Έχει γίνει πάρα πολύ δουλειά από την πλευρά μας. Διασώσαμε όλα αυτά τα επώνυμα προϊόντα όπως το τοματάκι και τη φάβα εκτός από το κρασί, τα οποία έχουν αναγνωριστεί από την Ε.Ε. ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Έχουμε επενδύσει στο μεγάλο κομμάτι που λέγεται Οινοτουρισμός. Εμείς συμμαχήσαμε με τον τουρισμό, όμως το κόστος έχει ανέβει πάρα πολύ στα λιπάσματα, στα γεωργικά εφόδια, συγχρόνως το ίδιο ισχύει και για τα οινοποιεία. Στα μπουκάλια, στους φελλούς, έχουν τριπλασιαστεί οι τιμές!!».

Σχετικά με τη φετινή σοδειά, ο κ. Δημόπουλος έκανε αναφορά στη σχέση της Ένωσης με τους υπόλοιπους Συνεταιρισμούς των Κυκλάδων.

«…έχουμε ενεργότατη σχέση, μάλιστα με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έχουμε συνεχή επαφή και συν – νοιαζόμαστε για θέματα που σχετίζονται με την πολιτεία. Υπάρχει και εμπορική συνεργασία. Εννοείται ότι εμείς με το κρασί της Σαντορίνης προσφέρουμε τα τυριά της Νάξου, της Ίου, της Τήνου. Η Ένωση Νάξου είναι η μεγαλύτερη παραγωγός στα τυριά, έχει πρωτεύοντα ρόλο και έχουμε και γενικότερη συνεργασία»

 

Πηγή:  https://aegeanvoice1075.com

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News