Σχοινούσα: Έλαμψε στο 13ο Φεστιβάλ "Νικόλαος Τσελεμεντές"

Σϊφνος... 13ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές" και παρά τα προβλήματα με την ακτοπλοϊα (λόγω αποχώρησης του "Αρτεμις") σχεδόν όλες οι αποστολές από τα νησιά των Κυκλάδων έδωσαν το παρών... Ανάμεσά τους και η αντιπροσωπεία από τη Σχοινούσα... Και όπως ήταν λογικό έκλεψαν τη παράσταση. Οχι μόνο ελέω φάβας αλλά και των χορευτικών ικανοτήτων των μελών του συλλόγου. Μάρτυρας, οι φωτογραφίες του Γιάννη Κοντού που αποθανάτισε όμορφες στιγμές ενώ παρόντες στο περίπτερο ήταν τόσο η chef Αργυρώ Μπαρμπαρήγου όσο κι άλλες επώνυμες που θέλησαν να γευτούν από κοντά τα τοπικά προϊόντα αλλά και να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα του νησιού των Μικρων Κυκλάδων... 

Σας μεταφέρουμε την αναφορά που έγινε στην επίσημη σελίδα των social media του συλλόγου Σχοινουσιωτών...  "Το τριήμερο 5, 6 & 7 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στη Σίφνο το 13ο Φεστιβάλ Κυκλαδίτικης Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές". Η Σχοινούσα για 8η συνεχή χρονιά συμμετείχε στο Φεστιβάλ δίνοντας δυναμικά το παρόν. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τη φημισμένη φάβα Σχοινούσας (προσφορά του παραγωγού Μανώλη Σίμου) και να δοκιμάσουν μελιτίνια (& μελιτινόπιτα) με μυζήθρα Σχοινούσας που αποτελεί και το γλυκό του Πάσχα στα νησιά των Κυκλάδων.

Η χορευτική ομάδα επίσης του συλλόγου μας, συνοδευόμενη μουσικά από τους Γιακουμή Γαβρά στο βιολί & Μανώλη Νομικό στο λαούτο παρουσίασε τοπικούς χορούς και ξεσήκωσε τον κόσμο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην μαγείρισσά μας κα Ακαθή Φωτοπούλου για το εξαιρετικό αποτέλεσμα και σε όλα τα μέλη της αποστολής για τη συνολική τους παρουσία και διάθεση.

Τέλος, να ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου για την πρόσκληση και να συγχαρούμε όλους τους συντελεστές για την άψογη διοργάνωση. Δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε να ανταμώσουμε όλοι την επόμενη χρονιά, με υγεία στο 14ο!"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News