Αμοργός: Η 5η γιορτή ξηροτήγανου αύριο Σάββατο (08/09) στην Αιγιάλη

«5 χρόνια με πολύ τρέξιμο ,άγχος και αγάπη για το νησί μας . Αγάπη για τον τόπο μας που έχει και τον δικό του Σεπτέμβρη . Μια γιορτή για όλους τους επισκέπτες του νησιού μας , που μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την παρασκευή του παραδοσιακού μας γλυκού, και φυσικά να το δοκιμάσουν , να δοκιμάσουν το παραδοσιακό μας ποτό την ψημένη ρακή , να γλεντήσουν με τα παραδοσιακά μας όργανα μέχρι το πρωί , και φυσικά όπως κάθε χρόνο να παρακολουθήσουν τους παραδοσιακούς μας χορούς , όπως κι από άλλα μέρη καθώς κάθε χρόνο φιλοξενούμε χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν και φέτος σας περιμένουμε όλους στο λιμάνι της Αιγιάλης»

Αυτό αναφέρει η πρόσκληση για την 5η γιορτή Ξεροτήγανου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στην Αιγιάλη. Και όταν μιλάμε για το ξεροτήγανο μιλάμε για το παραδοσιακό γλυκό της Αμοργού…

Η γιορτή, όπως κάθε χρόνο,  έτσι και φέτος, θα ξεκινήσει με την παρασκευή του ξεροτήγανου. Μέσα από την παρουσίαση όλοι  σε λίγα λεπτά θα μάθουν με κάθε λεπτομέρεια πως οι αμοργιανοί μετατρέπουν ένα απλό ζυμάρι σε ένα πεντανόστιμο γλύκισμα. Φυσικά όλος ο κόσμος μετά την ολοκλήρωση της παρασκευής γεύεται το παραδοσιακό έδεσμα που συνοδεύει τις χαρές και τις γιορτές των αμοργιανών.

Η γιορτή του ξεροτήγανου αποτελεί ευκαιρία για γλέντι και χορό.  Ο Γιώργος Γαβράς, ο Γιακουμής Γαβράς και ο Αντώνης Γιαννακός θα είναι εκεί για να σας διασκεδάσουν έως το πρωί.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης ανήκει στην νεολαία της Αιγιάλης και στον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντολογικό Σύλλογο “Αρχαία Βίγλα”.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα amorgos-news.gr