Αθήνα - Public Cafe: Δοκιμάζει γεύσεις Κυκλάδων, τον Γενάρη άρωμα Σαντορίνης

Η αρχή έγινε τον περασμένο Νοέμβριο με την Τήνο και τις γεύσεις που φέρνουν στον ουρανίσκο τα τοπικά προϊόντα του νησιού των Κυκλάδων…. Το Σύνταγμα για έναν μήνα μέσα από τη δράση «το Public Café δοκιμάζει» απέκτησε έναν διαφορετικό αέρα… Το Public Café άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχεται τη γαστρονομία όλη της Ελλάδας. Και ο πρώτος σταθμός οι Κυκλάδες…. Αυτά το Νοέμβριο…

Τώρα; Ιανουάριος και οι επισκέπτες του Public έχουν τη δυνατότητα ανεβαίνοντας στον 5ο όροφο και με θέα την Αθήνα να απολαύσουν τις γεύσεις, τα αρώματα αλλά και την τεχνοτροπία της Σαντορίνης… Και βέβαια να δοκιμάσουν πιάτα από το Selene Meze & Wine, το αδερφάκι της εμβληματικής Σελήνης, καθώς και προϊόντα της Ένωσης συνεταιρισμών Santo Wines. Αξιοσημείωτο είναι ότι την περασμένη Παρασκευή11 Ιανουαρίου το «παρών» έδωσε ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης της «Σελήνης» και του Selene Meze & Wine, που εδώ και 3 και πλέον δεκαετίες παρουσιάζει με μια δυνατή ομάδα ταλαντούχων μαγείρων τη δημιουργική, ώριμη και σύγχρονη εκδοχή της εγχώριας γαστρονομίας με διεθνείς αναφορές.

Τι περιλαμβάνει το μενού; “Κρέμα σαντορινιάς φάβας με γαρίδες, καπαρόφυλλα και λάδι γαρίδας”, “Άσπρη μελιτζάνα με αρνάκι κοκκινιστό” και για επιδόρπιο “Kρέμα ελληνικού καφέ με μπισκότο Vinsanto”, φυσικά με τη συνοδεία σαντορινιών κρασιών. Υπάρχουν επίσης προϊόντα από την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων όπως κρασί, φάβα, σάλτσα ντομάτας με κρασί vinsanto και άλειμμα με πελτέ από τοματάκια Σαντορίνης, μέλι, μαστιχέλαιο και τζίντζερ.

Ο χώρος του PublicCafé

Το PublicCafé ανοίγει στις 9 το πρωί, μαζί με το κατάστημα Public, και κλείνει στις 11 το βράδυ, αποτελώντας ένα εξαιρετικό σημείο συνάντησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας – το ιδανικό στέκι για χαλάρωση μετά το γραφείο ή για επαγγελματικά ραντεβού. Ανοικτό και το Σάββατο! Ο χώρος ανανεώθηκε και δημιουργήθηκαν πολλές διαφορετικές γωνιές, για να φιλοξενήσουν τη διάθεση των επισκεπτών του. Η μεγάλη σάλα «ντύθηκε» στα λευκά, με ένα μεγάλο δέντρο ελιάς να δεσπόζει στο κέντρο της, δανείζοντας το χρώμα του σε τοίχους και άλλα αντικείμενα. Το φυσικό φως μπαίνει από τις μεγάλες τζαμαρίες, χαρίζοντας άπλετη θέα προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή των Ελλήνων.

Τα διαφορετικά έπιπλα και η νέα διακόσμηση δημιουργούν ξεχωριστές γωνιές, δίδοντας την αίσθηση μεμονωμένων χώρων. Στα καθιστικά της ελιάς, γύρω από το μεγάλο δέντρο, το σκηνικό είναι ζεστό και ταυτόχρονα προσεγμένο, ιδανικό για παρέες που θέλουν να απολαύσουν το φαγητό τους όλες τις ώρες. Το κομμάτι του εστιατορίου έχει ενισχυθεί σημαντικά, χάρη στο νέο μενού και την ειδική διαμόρφωση του χώρου, με ροτόντες αλλά και μεγαλύτερα παραλληλόγραμμα τραπέζια περιμετρικά της βιτρίνας.

Στα πλάγια, οι αναπαυτικοί καναπέδες προσφέρονται εξαιρετικά για επαγγελματικά και άλλα ραντεβού, καθώς και για φαγητό, καφέ και ποτό. Κοντά στο μπαρ δημιουργήθηκε μια όμορφη γωνιακή βιβλιοθήκη, για εκείνους που αποζητούν περισσότερη ηρεμία για να δουλέψουν ή να χαλαρώσουνσε ιδιαίτερα αναπαυτικές lounge πολυθρόνες.

Το μενού του PublicCafé

Το μενού ανανεώθηκε από τον πολυμήχανο σεφ Στέφανο Στεφανίδη και περιλαμβάνει εξαιρετικές επιλογές από snacks, σάντουιτς, ζεστά και κρύα πιάτα, φρέσκες σαλάτες, προτάσεις για vegetarian και vegan και ιδέες για glutenfree πρωινό! Στις πιο κλασικές επιλογές πρωταγωνιστούν ζυμαρικά, κρέας, burgers και pizza, αλλά και υπέροχα γλυκά και παγωτά! Η κάρτα των αφεψημάτων, των χυμών, των κρασιών και των ποτών, προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές, ενώ εκλεκτά ελληνικά προϊόντα χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλα τα πιάτα.