Αυστραλία: Τσιτσιπάς, τώρα και σε ...σουβλάκι

Και σουβλάκι; Οχι κι άσχημο ως ιδέα ε; Ο λόγος για τον 20χρονο Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας που μπήκε στο τοπ-100 της παγκόσμιας κατάταξης, ο πρώτος που κέρδισε επαγγελματικό τίτλο, ο πρώτος που  έφτασε στους «8» (αποκλείοντας τον μυθικό Ρότζερ Φέντερερ σε έναν επικό αγώνα σχεδόν τεσσάρων ωρών) ενός τουρνουά Grand slam, σήμερα τα ξημερώματα όπως αναφέραμε έγινε κι ο πρώτος Έλληνας που έφτασε στα ημιτελικά ενός τέτοιου τουρνουά. Και μάλιστα του Australian Open με εκατοντάδες Ελληνες να δημιουργούν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο γήπεδο... .

 

Η νίκη αυτή έφερε και επιπλέον κέρδη... Οχι μόνο χρηματικά αλλά και λίγο ... διαφορετικά. Γαστρονομικά θα λέγαμε. Το Stalactites, το αγαπημένο του εστιατόριο στη Μελβούρνη (σ.σ. μετά από προτροπή του Παγδατή, όπου έδωσε μάλιστα και την πρώτη του συνέντευξη Τύπου), σκέφτεσαι να τον τιμήσει μετά από όλες αυτές τις επιτυχίες του, δίνοντας σε ένα σουβλάκι το όνομά του! Ο Τσιτσιπάς δεν θα είναι ο πρώτος που θα τιμηθεί κατ΄αυτόν τον τρόπο, καθώς το ίδιο εστιατόριο είχε δώσει το όνομα του Κύπριου Μάρκου Παγδατή σε ένα από τα πιάτα του μετά την πορεία του τενίστα στη διοργάνωση το 2006 (σ.σ. έχασε από τον Φέντερερ στον τελικό). Το σουβλάκι του Κύπριου τενίστα; Με χαλούμι και πατάτες, αλλά να σημειώσουμε ότι πλέον δεν υπάρχει στο μενού... 

«Ο Στέφανος προκαλεί μεγάλη αίσθηση και αν τα πάει καλά, θα θέλαμε πάρα πολύ να δώσουμε το όνομά του σε ένα σουβλάκι», σημείωσε η διευθύντρια του Stalactites, Νικόλ Παπασάββα και πρόσθεσε " Σε όλους αρέσει το σουβλάκι κατά κάποιον συγκεκριμένο τρόπο, έτσι θα τον ρωτήσουμε τι του αρέσει και θα το φτιάξουμε ανάλογα με τα γούστα του».«Όπως κάναμε με τον Παγδατή, που επέλεξε το σουβλάκι του, επέλεξε ό, τι θέλησε και αυτό το κάναμε, το ίδιο θα θέλαμε να κάνουμε και με τον Τσιτσιπά. Θα επιθυμούσαμε μάλιστα να έρθει και να τυλίξει το πρώτο»... .

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ και φωτογραφία Reuters