Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΔΙΕΚ Νάξου: ένα διαφορετικό ταξίδι γνωριμίας στην Ινδική κουζίνα

ΔΙΕΚ Νάξου: ένα διαφορετικό ταξίδι γνωριμίας στην Ινδική κουζίνα

|

Οι μαθητές του ΔΙΕΚ Νάξου σας περιμένουν όλους απόψε (23/03. 21:00) στο καφε «Αποθήκη» για να σας μυήσουν στα μυστικά της ινδικής κουζίνας 

Ποια είναι η βασική αρχή; «το να ταξιδεύεις σημαίνει να ζεις!» Και όταν ταξιδεύεις γνωρίζεις νέους πολιτισμούς, διαφορετικές κουλτούρες και …πικάντικες κουζίνες. Και όσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν; Τότε δεν έχουν παρά να έρθουν έως το Καφέ Αποθήκη της Χώρας Νάξου απόψε… Στις 23 Μαρτίου και στις 9 το βράδυ. Εκεί όπου οι μαθητές του ΔΙΕΚ Νάξου θα δείξουν ότι είναι μοναδικοί ξεναγοί περιοχών που μοιάζουν απόμακρες για τους κοινούς θνητούς. Το πρώτο πείραμα με την Μεξικάνικη κουζίνα είχε απόλυτη επιτυχία. Τώρα έρχεται μία άλλη πλευρά του κόσμου, η γνωριμία με την ινδική κουζίνα.

Και μην ξεχνάμε; Για κάποιους είναι ένας μαγικός, εξωτικός ταξιδιωτικός προορισμός… Για άλλους μια εμπειρία ή ένα όνειρο ζωής και… Σίγουρα για κάποιους όπως εγώ, ένας διαφορετικός, γαστρονομικός προοορισμός γεμάτος γεύσεις με μπαχάρια, μυρωδικά, spicy φαγητά και παράδοση στο street food. Και μιλάμε για την μαγευτική Ινδία όπου τα τελευταία χρόνια η κουζίνα της, οι νοστιμιές, οι γεύσεις και τα αρώματά της έχουν επηρεάσει πολλούς chef που προσπαθούν να την εντάξουν στη δυτική κουλτούρα εμπνευσμένοι από το πικάντικο και τα μπαχαρικά όπως τον κουρκουμά ή το κάρυ που συνοδεύουν τις σάλτσες, το κοτόπουλο ή το ρύζι.

 Η γενικότερη τάση όμως προς την πολυασιατική κουζίνα με την ινδική να πρωτοστατεί, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον πολλών από εμάς και στην Ελλάδα, και όλο και περισσότερο αναζητάμε συνταγές που μας θυμίζουν τις ιδιαιτερότητες της κουζίνας αυτής.

 Και παρόλες τις διαφοροποιήσεις με την ελληνική κουζίνα υπάρχουν και ομοιότητες… όπως το γεγονός ότι και οι Ινδοί αντιμετωπίζουν το φαγητό ως τελετουργία, σέβονται τα υλικά, έχουν μεγάλη μαγειρική ιστορία και τηρούν την παράδοσή τους.

 Έτσι, θέλοντας να σας “μυήσω σε αυτή τη φιλοσοφία” θα μοιραστώ μαζί σας 7 από τις αγαπημένες μου συνταγές με βάση την Ινδική κουζίνα.

 Αν θέλετε, να δοκιμάσετε το Κοτόπουλό σας αλά…tandoori, δεν έχετε παρά να καταπιαστείτε με τη βασική μαρινάδα όπου το κύριο συστατικό είναι το γκαράμ μασάλα, γνωστό σε παραλλαγές σε ολόκληρη την Ινδία. Συνοδεύστε το πιάτο σας με σπιτικές πίτες.

 Κοτόπουλο Tandoori

 Ένα άλλο γνωστό ινδικό πιάτο είναι το biryani. Το biryani είναι ένα εορταστικό πιάτο με ρύζι στην ινδική κουζίνα αλλά και τρόπος να μαγειρέψουμε το κρέας.

 Το μαγειρεύουν συνήθως σε γάμους, σε γεννήσεις και σε μεγάλα οικογενειακά τραπέζια. Κανονικά το Κοτόπουλο biryani θέλει αρκετό χρόνο και πολλά σκεύη αλλά ακολουθώντας αυτή τη συνταγή θα το κάνετε πολύ πιο εύκολα και το ίδιο νόστιμο.

 Κοτόπουλο Biryani

 Άλλη μία γνωστή εκδοχή είναι το Ινδικό κοτόπουλο κόρμα και είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Το κόρμα είναι ένας ινδικός τρόπος μαγειρέματος του αρνιού ή του κοτόπουλου. Είναι τόσο νόστιμο, ήπιο – όχι τόσο καυτερό και αρωματικό με το γάλα καρύδας και τα αμύγδαλα φιλέ αλλά και τη φρεσκάδα του μαϊντανού να το απογειώνουν.

 Κοτόπουλο Κόρμα

 Άλλο ένα κοτόπουλο που θα σας εντυπωσιάσει γευστικά και ιδιαίτερα τους λάτρεις του καυτερού είναι το Ινδικό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα όπου οι αντιθέσεις δροσερού και πικάντικου θα σας ταξιδέψουν στη μαγευτική Ινδία.

 Ινδικό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα

 Και για να ολοκληρώσουμε με τα πιάτα με κοτόπουλο δεν είχα παρά να αφήσω για το τέλος το αγαπημένο μου Κοτόπουλο με κάρυ, σόγια σως και κάσιους. Ένας απίθανος συνδυασμός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε!

 Κοτόπουλο με κάρυ

 Ξεφεύγοντας και για να δροσιστούμε λίγο δοκιμάστε μία παραλλαγή του παγωτού Kulfi, το Παγωτό φυστίκι με άρωμα και γεύση των δικών μας φυστικιών Αιγίνης.

 Παγωτό φυστίκι

 Τέλος, για να δοκιμάσετε και ένα εναλλακτικό street food, που θα θυμίσει σε σχήμα τα δικά μας τυροπιτάκια αλλά με διαφορετική γέμιση είναι τα πιτάκια Samosas.

 Τηγανητά και γεμιστά με λαχανικά, κιμά χοιρινό, αρακά και μπόλικα ισορροπημένα μπαχάρια θα τα λατρέεεεψετε. Και μην ξεχάσετε να τα συνοδεύσετε με τις πολύχρωμες σως γιαουρτιού με κάρυ, πάπρικα και μαϊντανό.

Με την βοήθεια του γνωστού σεφ Ακη Πετρετζίκη όσον αφορά τα πιάτα της ινδικής κουζίνας 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα