ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019: Η ΠΝΑΙ τιμώμενη Περιφέρεια και διάκριση για την Μπαρμπαρίγου

Δυναμική θα είναι η παρουσία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου με πολλές συμμετοχές παραγωγών, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, με την συμμετοχή της στην έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και την 4η Φεβρουαρίου 2019, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ τιμά φέτος την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως την Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, και έχει οργανώσει πληθώρα μαγειρικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις από το Νότιο Αιγαίο θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους και να τα κάνουν γνωστά τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Ακόμα, οι φίλοι του Νοτίου Αιγαίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές της Αιγαιακής γης, καθώς και άλλες γαστρονομικές εκπλήξεις με τη σφραγίδα της Αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας.

Με 50 περίπου εκθέτες από πολλά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, και με ένα περίπτερο 312 τ.μ., η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει για 4η συνεχόμενη χρονιά στην έκθεση, με μια εντυπωσιακή γκάμα παραδοσιακών τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν παραδοσιακά προϊόντα από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως μέλι, μελεκούνια, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, γαλακτοκομικά, τυροκομικά προϊόντα κ.λπ. Στην Έκθεση συμμετέχουν οι Περιφέρειες: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου (τιμώμενη Περιφέρεια), Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας με αντίστοιχα τοπικά προϊόντα.

Πρέσβειρα η Μπαρμπαρίγου

Νέα πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, είναι η πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ ετοιμάζουν γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και «Πίνουμε Ελλάδα» η Αργυρώ μας ξεναγεί στα πεντανόστιμα μονοπάτια της ελληνικής κουζίνας, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σε συνεργασία με τους σεφ των νησιών του Αιγαίου θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 και τιμώμενη περιφέρεια της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, μοναδικές γαστριμαργικές συνταγές με στόχο να αναδείξουν τον γαστρονομικό πλούτο, τον πολιτισμό και τα προϊόντα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας

Η έκθεση που έγινε θεσμός επιστρέφει δυναμικά για έκτη συνεχόμενη χρονιά με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, καινοτόμες προτάσεις και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Η 6η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανανεώνει το ραντεβού της τόσο με τους επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών όσο και με τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας από την 1η έως την 4η Φεβρουαρίου 2019, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Η κορυφαία έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιμένει… ελληνικά και προσφέρει την δυνατότητα τόσο σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες με ισχυρή θέση στην εγχώρια αλλά και στην παγκόσμια αγορά όσο και σε μικρούς παραγωγούς, να δώσουν δυναμικά το «παρών» τους και να συνάψουν εποικοδομητικές και συμφέρουσες συμφωνίες, να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην αγάπη του κοινού, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να πρωταγωνιστήσουν στη μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή.

Ακόμα, η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάζει την θεματική ενότητα «Bio Corner» που περιλαμβάνει εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα. Η ανάγκη για αναζήτηση και αγορά φυσικών και βιολογικών προϊόντων από τους καταναλωτές παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή παρουσιάζοντας με υπερηφάνεια τα πιο αγνά βιολογικά προϊόντα και τους ανεξάντλητους γαστρονομικούς θησαυρούς που κρύβει η ελληνική γη. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αποκτήσουν τα μοναδικά αυτά προϊόντα αποκλειστικά από την έκθεση.

Τα βραβεία

Στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανακαλύπτουμε τις γεύσεις της Ελλάδας και βραβεύουμε τα προϊόντα εκείνα που ξεχωρίζουν για την καινοτομία, τη συσκευασία και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εκατοντάδες εκλεκτά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας διαγωνίζονται για την καινοτομία τους, τη συσκευασία και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους. Προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής από τις συμμετέχουσες εταιρείες θα προσπαθήσουν και φέτος να εντυπωσιάσουν κριτική επιτροπή και κοινό και να κατακτήσουν την δική τους ξεχωριστή θέση στα «Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ».

Από την 1η έως την 4η Φεβρουαρίου 2019, η κριτική επιτροπή της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, με επικεφαλής διακεκριμένους σεφ της Ελλάδας, καθώς και έμπειρα μέλη από τις Λέσχες Αρχιμαγείρων ξεχωρίζουν τα κορυφαία προϊόντα της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Μάλιστα, στα «Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ» σημαντικό ρόλο αναλαμβάνει και το κοινό. Οι επισκέπτες της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ δοκιμάζουν, κρίνουν και δίνουν την δική τους ψήφο εμπιστοσύνης στα προϊόντα που ξεχωρίζουν, αναζητώντας εκείνο που θα κατακτήσει το Βραβείο Κοινού.