Φυτικά καλλυντικά από τις Κυκλάδες

Προϊόντα που μυρίζουν Κυκλάδες, είναι ευεργετικά για την επιδερμίδα και φιλικά στο περιβάλλον προωθεί η ελληνική εταιρεία φυτικών καλλυντικών Aegean Beauty, με έδρα τη Σύρο, σε όλη την Ελλάδα, ενώ σκοπεύει να επεκταθεί και στο εξωτερικό. Την άκρως ελληνική και φρέσκια εταιρεία δημιούργησαν  τρεις φαρμακοποιοί, η Ελένη Αρμακόλα, ηΑγγελική Καραμπούλα και ο Μάριος Ρούσσος, επειδή πίστευαν και πιστεύουν ότι οι συνεργασίες βοηθούν τη δημιουργικότητα και την εξέλιξη. Το νησί δεν είναι τυχαία επιλογή.

Είναι το φόντο της φύσης που λειτουργεί ως βάση στην ιδιοσυγκρασία και των τριών. Ο σεβασμός στο ανθρωπιστικό κομμάτι της φαρμακευτικής επιστήμης το οποίο υπηρετούν στα φαρμακεία τους, σε συνδυασμό με την εμπειρία που απέκτησαν στο πέρασμα του χρόνου, οδήγησαν στη συνεργασία των τριών φαρμακοποιών από το 2002 και στη δημιουργία της Aegean Beauty.  

Η ιδέα όμως «γεννήθηκε σε έναν από τους αγαπημένους μας περιπάτους ανταλλαγής ιδεών. Η ζωή και οι βόλτες στη φύση της Σύρου είναι γεμάτες χρώμα και αρώματα. Η αίσθηση από τα ανθισμένα θυμάρια και τα φασκόμηλα μας έδωσε την έμπνευση και ξύπνησε μέσα μας τη μνήμη των εργαστηρίων της φαρμακογνωσίας και της φαρμακευτικής τεχνολογίας. Ακολούθησε η έρευνα για τη δημιουργία της σειράς Aegean Βeauty, η οποία αποτελείται από προϊόντα φυσικής προέλευσης με βάση ενδημικά κυκλαδικά βότανα, κλινικά αποδεδειγμένα ως ασφαλή και αποτελεσματικά. Επειτα, η αναζήτηση και συνεργασία με καλλιεργητές για την προμήθεια των βοτάνων. Ακολούθησαν η δημιουργία πλάνου, η οργάνωση του κατάλληλου δικτύου συνεργατών από την παραγωγή ως τον σχεδιασμό και τη συσκευασία, για να γίνει η ιδέα πραγματικότητα» αναφέρει η κυρία Ελένη Αρμακόλα, εκ των ιδρυτών της Aegean Beauty. Πλέον η εταιρεία παρουσιάζει μελετημένα προϊόντα καθημερινής περιποίησης που φέρουν ελληνική σφραγίδα και συνδυάζουν υψηλής ποιότητας δραστικά συστατικά από τη γη των Κυκλάδων.

Στην αρχή, τα πρώτα προϊόντα, το σαμπουάν Syros Honey με εκχύλισμα από συριανό θυμαρίσιο μέλι και η ενυδατική κρέμα Syros Aloe Vera, με πανθενόλη και αλόη, πωλούνταν αποκλειστικά από τα φαρμακεία των τριών συνεργατών και το e-shop pharmavita.gr. Η ανταπόκριση, όμως, προσθέτει η ίδια, ήταν ένθερμη και «μας παρότρυνε να αρχίσουμε διαδικασίες διακίνησης στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων και κατ' επέκταση σε φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα. Με το σκεπτικό ότι τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα αξίζουν να πωλούνται στις διεθνείς αγορές και εν όψει της κυκλοφορίας του νέου σαμπουάν μας Syros Rosemary με δενδρολίβανο και των αφρόλουτρων Syros Sage με φασκόμηλο και Syros Cactus Pear με φραγκόσυκο, ο επόμενος στόχος είναι η διάθεσή τους στο εξωτερικό».

 

Πηγή: BHMA