Γεύσεις με άρωμα Κυκλάδων

Στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού και την ανάδειξη των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, το Επιμελητήριο Κυκλάδων συμμετέχει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο φεστιβάλ γεύσεων που διοργανώνει το Αθηνόραμα «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» στις 10-11-12 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραγωγούς από τις Κυκλάδες και να δοκιμάσουν τα μοναδικά προϊόντα τους.

Το Φεστιβάλ έχει το χαρακτήρα μιας ευρύτερης γιορτής στη διάρκεια της οποίας η ποιοτική Ελληνική γευστική πραγματικότητα συναντάται με τον πνευματικό πολιτισμό μέσα από μια σειρά από δρώμενα (μουσική, θεατρικά happenings, εικαστικές παρεμβάσεις, κ.λπ.). Στα πλαίσια μιας διακριτικής συνύπαρξης με τη γεύση να έχει τον πρώτο λόγο, οι επισκέπτες συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή με ποιοτικά χαρακτηριστικά που πηγάζουν μέσα από το σύγχρονο δημιουργικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Μάλιστα, το 2016 είναι μια επετειακή χρονιά για το αθηνόραμα, καθώς συμπληρώνει αισίως 40 επιτυχημένα χρόνια ως ο απόλυτος οδηγός για την έξοδο, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό στην Αθήνα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο όλες οι δραστηριότητες του αθηνοράματος για το 2016, συμπεριλαμβανομένου και του “Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις” θα συνοδεύονται από το εορταστικό κλίμα των 40 χρόνων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το φετινό “Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις” θα έχει πολύ πιο έντονο φεστιβαλικό χαρακτήρα: θα είναι μια γιορτή όχι μόνο προς τιμήν της ελληνικής γεύσης, αλλά μια γιορτή αντάξια της φήμης και εμπειρίας του brand αθηνόραμα.

Δράσεις

Την Κυριακή 12 Ιουνίου θα λάβουν χώρα δύο παράλληλες εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων:

12:00 – 13:30             

Ελάτε να μιλήσουμε περί…άνεμου και αρμύρας!

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων και το δίκτυο Aegean Cuisine θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας», μια καινούρια έκδοση την οποία συνυπογράφουν οι δημοσιογράφοι Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Ανδρέας Ανδρουλιδάκης. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι διαφορετικές κατηγορίες στις οποίες θα εντάσσονται παλαιά και νέα εστιατόρια-μέλη. Τέλος, θα ανακοινωθούν τα νέα μέλη του δικτύου Aegean Cuisine και θα παρουσιαστεί το νέο σήμα.

15:00 – 17:00

Ελάτε να γευθείτε…Κυκλάδες!

Οι εικόνες του βιβλίου «Του άνεμου και της αρμύρας» θα ζωντανέψουν μέσα από τις κατσαρόλες των σεφ του δικτύου Aegean Cuisine, οι οποίοι θα μαγειρέψουν live για τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν για να ετοιμάσουν παραδοσιακές κυκλαδίτικες συνταγές, ο Βασίλης Παπικινός από το εστιατόριο Αλευρόμυλος στη Μήλο, ο Δημήτρης Γιγίνης από το εστιατόριο Sea Satin Nino στην Άνδρο, ο Δημήτρης Πλυτάς από το εστιατόριο Περί Τίνος στη Σύρο και ο Στέφανος Στεφανίδης από το εστιατόριο Μεταλλείο στη Σέριφο.

 Σας περιμένουμε από κοντά για ένα αξέχαστο ταξίδι στη γαστρονομική κουλτούρα των Κυκλάδων!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News