H ΕΑΣ Νάξου στην 3η Food Expo

Όταν πριν από δύο χρόνια η Food Expo, η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών έκανε την παρθενική της εμφάνιση, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι σε δύο χρόνια θα ήταν η μεγαλύτερη έκθεση στο είδος της που είχε γίνει στην Ελλάδα. Θέλετε απόδειξη; Το 2014 στην παρθενική της εμφάνιση, το παρών είχαν δώσει 310 εκθέτες και 250 φιλοξενούμενοι αγοραστές από 14 χώρες. Πέρυσι, 580 εκθέτες, 35.000 Έλληνες επαγγελματίες επισκέπτες, καθώς και αθρόα προσέλευση εκατοντάδων σημαντικών ξένων αγοραστών από 39 χώρες (!!!) … Και επειδή ο πήχης είχε μπει ψηλά, φέτος έρχεται το νέο ρεκόρ. Οι εκτιμήσεις μιλούν για περισσότερους από 900 Έλληνες και ξένους εκθέτες, άνω των 42.000 επισκεπτών εκ των οποίων τουλάχιστον οι χίλιοι ξένοι και το κυριότερο; Η διαφημιστική δαπάνη θα αγγίξει τις 500.000 ευρώ, δείγμα της τεράστιας δυναμικής και απήχησης που έχει η έκθεση…

Και από σήμερα (19/03) και έως τις 21 Μαρτίου (από τις 10 το πρωί έως τις επτά το απόγευμα)  στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo (αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος) και τιμώμενη χώρα δεν είναι άλλη από την Κύπρο με 25 εκθέτες…

Και μέσα σε όλα αυτά η ΕΑΣ Νάξου δίνει για 3η σερί χρονιά δυναμικό παρών με δικό της περίπτερο (Αίθουσα 2, C 32) όπου θα επιχειρήσει για μία ακόμη χρονιά να κλέψει την παράσταση με τα καταπληκτικά της προϊόντα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι την πρώτη χρονιά, η Γραβιέρα Νάξου δέσποζε στο προεδρείο ημερίδας με θέμα «Παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα και τεχνολογία τροφίμων μια αρμονική συνύπαρξη». Οπότε,, από τη πρώτη στιγμή είχε δώσει τα διαπιστευτήριά της και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία… Το ίδιο αναμένεται λοιπόν να κάνει και φέτος με βασικό όπλο τι άλλο από την ποιότητα των προϊόντων της που έχουν κερδίσει την αναγνώριση του συνόλου του καταναλωτικού κοινού.

 Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πλούσιες θεματικές εκδηλώσεις με την ανάδειξη της γατρονομίας και events όπως το Mediterranean Food Experience (τριήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας, με αμέτρητες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και events, με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου (χρήση τοπικών προϊόντων) και τη διατροφική αξία της Μεσογειακής διατροφής. Και βέβαια Food Seminars μικρής διάρκειας με ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους Έλληνες παραγωγούς, τους λιανεμπόρους, τους διανομείς και την οργανωμένη λιανική.

Fοτο: Stelios korres