Horeca 2018: Η παρουσίαση του Ελληνικού πρωινού της Ιου

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το Ελληνικό Πρωινό της Ιου στην έκθεση HORECA 2018. Επικεφαλής της ομάδας της Ίου ήταν η Άντζελα Φάκου, πρόεδρος τουριστικής επιτροπής Δήμου Ιου και η Δέσποινα Δεναξά υπεύθυνη του τοπικού του νησιού.

Η κυρία Δέσποινα Δεναξά, του ξενοδοχείου Λιοστάσι οργανωτής του Ελληνικού Πρωινού Ίου επί το έργον, προετοιμάζει τον μπουφέ.

Καρπουζόπιτες, κολοκυθόπιτες, μελιτίνια, μπάρες δημητριακών, τυροπιτάκια, κούρλια ήταν οι πρωταγωνιστές του ελληνικού πρωινού της Ίου.

Τυράκια από τα δυο τυροκομεία του νησιού, το Νιώτικο (Δ. Ζακχαίος) και το Διασέλι (Δ. Χάρος), με πρωταγωνιστές φυσικά το σκοτύρι, τις γραβιέρες και τις μυζήθρες.

Τα αρτοσκευάσματα για τα βουτήματα των ροφημάτων.

Ηδύποτα όπως οινόμελο και φυσικά ρακί (Τσικουδιά) για να φτιαχτεί το κέφι.

Μπαλάκια με ξινοτύρι και σκοτύρι πασπαλισμένα με σουσάμι και περεχυμένα με μαρμελάδα τομάτα.

Ξεροτήγανα με μαρμελάδα τομάτα!

Μπάρες δημητριακών με χοντρόμελο νιώτικο.

Μπάρες δημητριακών, μυζηθρόπιτα, μελιτίνι.

Καλασούνες με χόρτα (κουρλιά) με ζάχαρη και κανέλα.

Μια βεντάλια από πίτες με βάση την κολοκύθα και αριστερά μια σαλάτα με βάση το στάρι.

Παξιμάδια με καρπόσχοινο, μια γευστικότατη ιδέα.

Xαρουπόψωμο .