Η Μισέλ Ομπάμα ...υποκλίθηκε στο σουβλάκι

Νοέμβριος του 2016 και ο τότε πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στην Αθήνα εκπληρώνοντας το παιδικό του  όνειρο για επίσκεψη στην Ακρόπολη… Η  παρουσία του και δη η ομιλία του στην Πνύκα αποτελεί την πολιτική του παρακαταθήκη, όμως ο ίδιος ως …απλός πολίτης έχει δύο επιθυμίες: έναν αγώνα μπάσκετ με φίλους και μία βόλτα στο Μοναστηράκι, καθότι έχει ακούσει πολλά για το ελληνικό σουβλάκι. Όπως όμως διαβάζουμε «η Secret Servise ήταν αρνητική όπως αναμενόταν. Μια πιθανή βόλτα του Αμερικανού Προέδρου στο Μοναστηράκι θα προκαλούσε τεράστιο πονοκέφαλο σε ελληνικές και αμερικανικές αρχές”. Κι έτσι δεν έφαγε ποτέ σουβλάκι στην Ελλάδα.

Το παράξενο είναι ότι το δοκίμασε και μάλιστα εν πτήση έναν χρόνο αργότερα… Και το πιο εντυπωσιακό; Το ζεύγος Ομπάμα έστειλε και ευχαριστήριο γράμμα στο μαγαζί που το έφτιαξε εκθειάζοντας το ελληνικό σουβλάκι…. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Πρόσφατα, το ζεύγος Ομπάμα ταξίδεψε από το Σαν Φρανσίσκο στην Ουάσιγκτον με ιδιωτικό τζετ και η Μισέλ επέλεξε να γευτεί νοστιμιές από συγκεκριμένο εστιατόριο και όχι τις επιλογές της προσωπικής της σεφ… Κι έτσι ζήτησε από το προσωπικό της να προμηθευτεί τα πάντα από το εστιατόριο «η σούβλα»…. Από αρνί, μέχρι πατάτες και από σαλάτα μέχρι σάντουιτς και -φυσικά- κρέας στην σούβλα και ελληνικό γιαούρτι. Και βέβαια σουβλάκι… 
Αποτέλεσμα; «Το φαγητό σας "ομόρφυνε" την 5ωρη πτήση μου». Αυτά κι άλλα έγραψε στο γράμμα που έστειλε στους ιδιοκτήτες του εστιατορίου… 

Και το γράμμα αναφέρει: 
 «Αγαπητό προσωπικό του μαγαζιού «Σούβλα»
Σας γράφω για να σας ευχαριστήσω για όλο αυτό το νοστιμότατο φαγητό που μας προμηθεύσατε για την πτήση μας πίσω στην Ουάσινγκτον. Όλα (τα φαγητά) σας έκαναν την φαινομενικά μεγάλη πτήση μας πιο διασκεδαστική. Η υποστήριξή από ανθρώπους σαν εσάς είναι πραγματικά αξιοσημείωτη και σημαίνει τόσο πολλά για μένα και τον Μπάρακ.
Ακόμη μία φορά σας ευχαριστώ για το υπέροχο γεύμα,
Μισέλ Ομπάμα»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News