Ιος: Ερχονται (31/05) οι “Aegean mamas know best” και “Aegean gardeners"

Εκλογές τέλος και οι .. μαμάδες παίρνουν το δρόμο για την Ίο. Εκεί όπου την Παρασκευή 31 Μαΐου μαζί με τους … κηπουρούς θα μετατρέψουν σε πραγματικότητα το σλόγκαν «Η Νησιώτικη κουζίνα στο νησιώτικο σπίτι»… Και η γνωστή σεφ και Πρέσβειρα της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της  Ευρώπης, Νότιο Αιγαίο 2019» Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, θα αναδείξει τις ικανότητες των τοπικών προϊόντων μέσα από την μαγειρική της… Όπως και των μαμάδων…

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης:

«Στο  νησί  των  Κυκλάδων   την   Ίο ταξιδεύουν  οι δράσεις “Aegean mamas know best” & “Aegean Gardeners”, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, ώρα 16.30, στην Κεντρική Πλατεία Χώρας μπροστά από το Δημαρχείο

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται  με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και την πρέσβειρα σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στο πλαίσιο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, Νότιο Αιγαίο 2019».

 Η «Νησιώτικη κουζίνα στο νησιώτικο σπίτι» με τη χρήση των τοπικών προϊόντων θα είναι το θέμα της δημιουργικής συνάντησης με τον κόσμο της Ίου.

Οι μαμάδες, οι γιαγιάδες, τα παιδιά, θα συναντήσουν τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τα μέλη της  Λέσχης Αρχιμαγείρων και το κοινό της Ίου για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα».

Τα τοπικά προϊόντα, η παραδοσιακή κουζίνα και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού με όλα τα μέλη της οικογένειας, η υγιεινή διατροφή, τα αρωματικά και τα βότανα, είναι θέματα που θα αναπτύξουμε.

Τα παιδιά θα ασχοληθούν στο δικό τους εργαστήρι, θα φτιάξουν κουλουράκια, θα πλάσουν το δικό τους ζυμάρι ενώ οι «Οι κηπουροί του Αιγαίου» θα επισκεφθούν δημοτικό σχολείο, θα μιλήσουν με τα παιδιά για τα εποχικά φρούτα και λαχανικά, τους παραδοσιακούς σπόρους, τα φυτέματα, τα αρωματικά, τα βότανα, την προσφορά τους στην διατροφή και την υγεία.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα κατά τόπους επαρχεία και τους τοπικούς κοινωνικούς εταίρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις των «μικρών κηπουρών του Αιγαίου» πραγματοποιούνται από το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου.

Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.

Χορηγός είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News