Κυκλάδες : Οταν η Μέστρε (Βενετία) συνάντησε τη Δονούσα (Κυκλάδες)

Μία ιδιαίτερη συνάντηση αναμένεται στις αρχές Ιουλίου στην πανέμορφη Δονούσα... Εκεί όπου ο ερωτευμένος Διόνυσος άρπαξε από τον Θησέα και έκρυψε εκεί την Αριάδνη. Στο νησί με τις πολύ όμορφες, αν και ορισμένες δύσβατες παραλίες, με την Φωκοσπηλιά, τη γεωλογική σχισμή στα βράχια όπου κατοικούσαν φώκιες, αλλά κρύβονταν παλαιότερα και πειρατές. Στο νησί όπου τα απομεινάρια του βυθισμένου αντιτορπιλικού «Ωρίων» αποτελούν, ύστερα από 74 χρόνια, μέρος του ρηχού βυθού. Στο νησί που, σύμφωνα με την επιγραφή στο λιμάνι, «δεν θα σας ανακαλύψει κανείς»

Κι εάν μπερδευτήκατε, τότε να το κάνουμε πιο ...λιανά. Στις 3 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, στο εστιατόριο "Αυλή" Έλληνες και Ιταλοί μετρ της γαστρονομίας θα συνεργαστούν αρμονικά και θα φτιάξουν πίτσες, συνδυάζοντας την ιταλική ζύμη με λαχανικά που φυτρώνουν στον ελληνικό κήπο, με κυκλαδίτικα τυριά και αλλαντικά.

Και όπως διαβάζουμε στην πρόσκληση..  Αυλή meets Grigoris...  Από το Μέστρε της Βενετίας στη Δονούσα των Κυκλάδων. Το εστιατόριο Αυλή στη Δονούσα και η pizzeria Grigoris από το Μέστρε της Βενετίας, συν-μαγειρεύουν για ένα βράδυ.

Η απλότητα με την ποιότητα έρχονται πρώτα, οι τέλειες λεπτομέρειες ακολουθούν. ‘Ενα ανατρεπτικό μενού φτιαγμένο με πολύ απλά αλλά εξαιρετικής ποικιλίας προϊόντα, τα οποία χαρακτηρίζονται από ένα συνδυασμό γεύσης, ποιότητας και μοναδικότητας, ετοιμάζεται να σας ταξιδέψει σε ένα υπέροχο ταξίδι γεύσεων.

Από τη μια η Iταλική φινέτσα και από την άλλη η Αιγαιοπελαγίτικη ένταση και ποιότητα. Γεύσεις πολύπλοκες και αυθεντικές αλλά συνάμα ξεκάθαρες. Επιλεγμένα κρασιά, μπύρες και αναψυκτικά από εκλεκτούς παραγωγούς του Αιγαίου, που αξιοποιούν την πατροπαράδοτη εμπειρία με τη σύγχρονη γνώση, θα συνοδεύσουν τα πιάτα.

Σκοπός μας να αναδείξουμε την ντόπια γαστρονομική κουλτούρα και κληρονομιά και να τη συνδυάσουμε με τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Πληροφορίες:
 Η Αυλή κατά τη διάρκεια του event θα λειτουργήσει 19:00 - 21:30 & 21:30 - 24:00. Κρατήσεις: 22850 51557

----------------------------------------------------------------

From Venice Mestre to Donousa Cyclades. Donousa’s Avli restaurant and Grigoris pizzeria from Mestre, Venice cooking together for one night. Simplicity and quality comes first, great details are just beneath.

Preparation is underway for a memorable culinary journey. An intriguing menu offering a combination of distinctive flavours extracted from a variety of the region’s finest ingredients.  Italian finesse at one end, Aegean Sea intensity and quality at the other end.

Complex and authentic unambiguous flavours. To accompany your meal our wine list, beer and soft drinks are procured from select Aegean producers known for their traditional expertise and modern skills.

Our aim is to highlight our local gastronomy culture and heritage in combination with cultural tourism.