Μπύρα της Πάρου λαμβάνει αστέρι στα βραβεία Great Taste

H Πάρος από τις αρχές του 2016 παράγει την δική της μπύρα και το όνομά της είναι «56 isles». Η γεύση της είναι εξαιρετική για εκείνους που τους αρέσει η πικρή, ελαφριά ξανθιά μπίρα. Δημιουργοί της δυό νέοι επιστήμονες. Ένας ντόπιος, ο Νικόλας Παυλάκης, που γεννήθηκε στη Νάουσα όπου τελείωσε το Λύκειο, και ολοκλήρωσε τις πτυχιακές σπουδές του στην Αθήνα και μεταπτυχιακό μάστερ στη Διοίκηση και τα Χρηματοοικονομικά στο Λονδίνο. Συνεργάτης του Νικόλα, ο Μαρίνος Αλεξάνδρου που ζει στο Λονδίνο. Οι δυο τους ίδρυσαν την “Μικροζυθοποιία Πάρου”, το 2014 και είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην Πάρο – και μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή των Κυκλάδων – την τελευταία διετία.

Και πριν από λίγες ημέρες ήρθε η πρώτη μεγάλη διάκριση…. Και μάλιστα να γράψει ιστορία… Το πρώτο αστέρι που λαμβάνει ελληνική μπύρα στα βραβεία Great Taste και μάλιστα κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε συνολικά 12.366 προϊόντα που συμμετείχαν. Με 500 από τους πιο έμπειρους ουρανίσκους που ανήκουν σε κριτικούς τροφίμων, σεφ, μάγειρες, εστιάτορες και παραγωγούς καθώς και πλήθος food editors η Great Taste Awards αναγνωρίζεται ευρέως ως το πιο σημαντικό σύστημα διαπίστευσης τροφίμων για μικρές παραγωγές, καθώς και ειδικά προϊόντα μεγάλων εταιρειών διατροφής. Δεν είναι λίγες οι ελληνικές εταιρείες που με "διαβατήριο" μία διάκριση στον συγκεκριμένο διαγωνισμό κατάφεραν να εισέλθουν σε αλυσίδες της διεθνούς αγοράς.

Οι κριτές της Great Taste δοκιμάζουν χωρίς να γνωρίζουν το προϊόν. Είτε πρόκειται για μπύρα, μπισκότα ή καφέ σε όλα τα προϊόντα αφαιρείται η συσκευασία πριν την γευσιγνωσία. Στην συνέχεια τα δοκιμάζουν και αποφασίζουν ποια προϊόντα αξίζουν να βραβευθούν. Όπως προαναφέρθηκε συνολικά συμμετείχαν 12.366 υποψηφιότητες όμως ελάχιστοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να φύγουν με μία διάκριση.

Τι δηλώνει ο Μαρίνος Αλεξάνδου; "Είμαστε υπερήφανοι που ένα ποιοτικό ελληνικό προϊόν κερδίζει διεθνή αναγνώριση. Στο πρώτο έτος παραγωγής μας και την πρώτη φορά που λαμβάνουμε μέρος σε ένα διαγωνισμό, πήραμε το πρώτο μας αστέρι! Γνωρίζαμε ότι είχαμε μία καλή μπύρα αλλά αυτό το σήμα τιμής, καθρεφτίζει την προσπάθεια και πάνω από όλα το πάθος που έχουμε επενδύσει στην δημιουργία της 56 Isles, είμαστε ενθουσιασμένοι!"
Να σημειώσουμε ότι η επένδυση έγινε λίγο έξω από τη Νάουσα με σύγχρονο εξοπλισμό και με συγχρηματοδότηση της επένδυσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το όνομα «56 isles» γεννήθηκε από τον αρθμό των 56 μικρών και μεγάλων νησιών του συμπλέγματος των Κυκλάδων.

Ο στόχος της επιχείρησης είναι να παράγει 22.000 φιάλες μηνιαίως, δηλαδή 100.000 λίτρα ετησίως. Η δε μεγάλη πρόκληση είναι να δημιουργηθεί μιά φρέσκια μπύρα ποιότητας που να ταξιδεύει στην Αθήνα και γιατί όχι και στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα greekgastronomyguide.gr και το news247.gr


 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News