Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος: Ενα γευστικό "Ραντεβού" με ποιότητα και υπογραφή

Νάξος: Ενα γευστικό “Ραντεβού” με ποιότητα και υπογραφή

|

Δύο αδέλφια, ο Δημήτρης και ο Γιάννης Παπαδόπουλος συνεχίζουν τη παράδοση του μπαμπά Βαγγέλη και ανανεώνουν καθημερινά μέσα από δύο καταστήματα το ραντεβού τους με την ποιότητα και την ξεχωριστή γεύση των δημιουργημάτων τους

Δεκαετία του 80 και στη μέση της παραλίας κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά το … Panteboy. Τουλάχιστον το λέγαμε εμείς οι μικρότεροι που παλεύαμε να διαβάσουμε την πινακίδα «Ραντεβού» που έδινε το στίγμα της νέας άφιξης στο χώρο της εστίασης για τη Νάξο…

Όχι, δεν ήταν νέα επιχείρηση. Απλά αναβαθμίζονταν χρόνο με το χρόνο.. Ο πατέρας Βαγγέλης που ήταν στους λουκουμάδες και οι γιοί του Δημήτρης και Γιάννης που είχαν αναλάβει το σέρβις σιγά σιγά αναλάμβαναν τα ηνία της επιχείρησης… Και το ζαχαροπλαστείο – αρτοποιό «Ραντεβού» έβαλε μία ξεχωριστή σφραγίδα στη ζωή της Νάξου όσον αφορά την εστίαση…

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα greekgastronomyguide.gr του Γιώργου Πίττα «δραστήριοι και οι δυο τους, έχουν στην παραλία της Νάξου το κατάστημά τους όπου σερβίρουν γλυκά και σάντουιτς (το περίφημο σάντουιτς με την ναξιώτικη γραβιέρα και το ναξιώτικο ζαμπόνι) και στο δεύτερο κατάστημά τους, απέναντι από το σινεμά, βρίσκεται και το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής.

Τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον γνώρισα πριν 10 χρόνια, το 2007 όταν κι οι δυο μας αναμέναμε από τις εκδόσεις Ίνδικτος, να εκδοθούν τα βιβλία μας “Οι ξερολιθιές της Γεύσης” του Δημήτρη και τα δικά μου “Σημάδια του Αιγαίου”.

Γέννημα-θρέμμα Ναξιώτης ο Δημήτρης από μικρός μαγεύτηκε από τα σπιτικά μαγειρέματα της μάνας του και της γιαγιάς του, που όπως έγραφε στην εισαγωγή του βιβλίου του “κρατώντας το «μαγικό ραβδί» μετέτρεπαν τις πρώτες ύλες σε μοσχομυριστές νοστιμιές”. Αυτό τον έκανε να αποκτήσει μια ξεχωριστή σχέση με τη «γαστρονομία». Το βιβλίο του είναι πολύ σημαντικό, γιατί καταγράφει τις γεύσεις και διατροφικές συνήθειες του νησιού του, με τα ήθη και τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων του τόπου του. Χάρη στο πλούσιο υλικό με τις 100 ντόπιες συνταγές και την πλούσια εικονογράφηση του βιβλίου αποτυπώθηκε ο γαστρονομικός πλούτος της Νάξου και έγινε ένα πεδίο αναφοράς της γαστρονομίας του νησιού.

Ο Δημήτρης γεννημένος στη Νάξο το 1965, αρχίζει σε ηλικία 16 ετών την επαγγελματική του ενασχόληση στο οικογενειακό εστιατόριο «Συμπόσιο». Δύο χρόνια αργότερα πάει στην Αθήνα και στο ζαχαροπλαστείο «Dolce» του Κολωνακίου μαθαίνει τη ζαχαροπλαστική.

Το 1990 βραβεύτηκε στην τουριστική έκθεση «Φιλοξένια» της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας την παραδοσιακή κουζίνα της Νάξου.

Το 2002 δημιουργείται στην επιχείρηση «Ραντεβού» οργανωμένο catering με δυνατότητα εξυπηρέτησης 1.000 ατόμων και είναι ο ίδιος ο Executive Chef, έχοντας δημιουργήσει πολλά μενού σε ξενοδοχεία της Νάξου.

Από το 2009 είναι τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και πιστοποιημένος Executive Chef.

Ο Δημήτρης είναι ένας κοινωνικός άνθρωπος με χαρωπή και φιλόξενη πάντα διάθεση, γενναιόδωρος και παθιασμένος με την ναξιώτικη κουζίνα που δεν χάνει ευκαιρίες να την προβάλει και στα ΜΜΕ, παρουσιάζοντάς την σε τηλεοπτικές εκπομπές. Πλάι του ο γιός του Βαγγέλης, ακολουθεί τα χνάρια του». Και δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια ο Βαγγέλης να είναι ο επόμενος της «δυναστείας» που θα μας χαρίζει όμορφα πιάτα με τις δημιουργίες του

 

Info

Παλαιά Χώρα, Νάξος 84300

Τηλ: 22850 22266

Νάξος


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κουφονήσι: Τάμα με την σημαία του Αγίου Γεωργίου, “σκέπασε” το νησί

Μία από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες στην γιορτή του Αγίου Γεωργίου, η τεραστίων διαστάσεων σημαία...

Παράνομος online τζόγος: Εσκασαν οι πρώτες μηνύσεις

Στο στόχαστρο μη αδειοδοτημένες εταιρείες διαδικτυακών τυχερών παιγνίων με παρουσία στην Ελλάδα και influencers

Πάρος – Γυμνάσιο Νάουσας: Τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο, ποιος ο λόγος;

Πρώτο βραβείο για το Γυμνάσιο Νάουσας (Πάρος) για σποτ σχετικά με την απελευθέρωση της κατεχόμενης Κύπρου

ΠΑΣΟΚ – Ευρωεκλογές: Η επίσκεψη Ανδρουλάκη στο δήμο και η … νησιωτικότητα

Ανδρουλάκης από Σέριφο: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων πληθυσμών των νησιών

Πάρος: 47χρονος αυτοκτόνησε με καραμπίνα

Σοκ στην τοπική κοινωνία του νησιού - Τι έγινε;

Κρήτη (Ηράκλειο): Ταλαιπωρία τέλος, το “Power Jet” έφυγε προς Κυκλάδες

Μετά από τη μάχη που έδωσαν οι μηχανικοί του "Power Jet", το ταχύπλοο έφυγε από το Ηράκλειο προς τα νησιά των Κυκλάδων

Μήλος – Αιμοδοσία: 184 εθελοντές αιμοδότες, αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους

Η ανακοίνωση του Δήμου Μήλου σχετικά με την πρόσφατα εθελοντική αιμοδοσία στο νησί

Κρήτη – Ηράκλειο: Απαγόρευση απόπλου του “Power Jet”

Μηχανική βλάβη στο καταμαράν στο λιμάνι του Ηρακλείου - Απαγορεύτηκε ο απόπλους του

Πανελλαδικές 2024: Το χρονοδιάγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Το τελευταίο κουδούνι μαθημάτων θα ακουστεί στις 17 Μαΐου στα λύκεια και στις 29 Μαΐου στα γυμνάσια της επικράτειας

Νάξος (Μέλανες) – “Κούρος ο Ελληνας”: Πρωτομαγιά με νησιώτικο γλέντι

Νησιώτικο γλέντι στις Μέλανες της Νάξου… Τρίτη 7 Μαϊου … Με την αρωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου “Κούρος ο Ελληνας”

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

ΕεεεΚ Νάξου: Μία κίνηση αγάπης (μέσω ΛΕ.ΜΟ.Ν.) από την Ολγα Κομνηνού (photos)

Γ. Πρωτοπαπαδάκης για την δωρεά στο ΕΕΕΕΚ Νάξου: “Θερμά, ευχαριστούμε την κα Κομνηνού” (video)

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

Κυριακή Πάσχα: Στις 8.30 το βράδυ το “Blue Star Naxos” θα αφήσει τον Πειραιά για Σύρο – Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Ημέρες γιορτής και το Blue Star Naxos θα κινηθεί με τροποποιημένο δρομολόγιο στο δρομολόγιο της άγονης

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Naxos Island Tours: Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι την Δευτέρα 6 Μαϊου για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Εκτακτο – Κυριακή Πάσχα: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες