Νάξος: Εντυπωσιάζει τους ξένους η γαστρονομία του νησιού (video)

«Για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η γαστρονομία δεν είναι μόνο μία μορφή Τουρισμού αλλά το «διαβατήριο» για την προβολή κάθε πτυχής του πολυδιάστατου  προϊόντος του προορισμού".  Η δήλωση αυτή ανήκει στον Δημήτρη Λιανό, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και έρχεται ως αφορμή του δεύτερου επεισοδίου - απόψε στις 10 το βράδυ -  στο Nautical Channel και με αφορμή τι άλλο από την προβολή του νησιού... Ομως, το συγκεκριμένο επεισόδιο έχει πολύ και καλό φαγητό. Κυρίως; Ελάτε να απολαύσετε την γαστρονομία της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων με οδηγό τον διεθνούς φήμης εξιδικευμένο δημοσιογράφο για θέματα γαστρονομίας  Marc D’ Entremont.

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης αναφέρει "  Έντονα είναι τα γαστρονομικά στοιχεία στο δεύτερο επεισόδιο για τη Νάξο που θα μεταδοθεί σήμερα μέσα από το διεθνές δίκτυο του Nautical Channel που εκπέμπει το σήμα του σε 40 χώρες από Αμερική, Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Αυστραλία.

Υποβρύχιες λήψεις στο πλούσιο βυθό της Νάξου, εναέρια εντυπωσιακά πλάνα με drone στα τοπία και τα διαχρονικά μνημεία αλλά και κοντινά σε θεσπέσια πιάτα περιλαμβάνονται στο trailer και προετοιμάζουν τον τηλεθεατή για ένα ακόμη ξεχωριστό επεισόδιο στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με πρώτη προβολή τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου και ώρα 22.00 στο Nautical Channel, που μεταδίδεται στην Ελλάδα μέσα από συνδρομητική πλατφόρμα και θα αναμεταδοθεί πολλές φορές τους επόμενους μήνες.

«Για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η γαστρονομία δεν είναι μόνο μία μορφή Τουρισμού αλλά το «διαβατήριο» για την προβολή κάθε πτυχής του πολυδιάστατου  προϊόντος του προορισμού. Για το λόγο αυτό επιχειρούμε τη σύνδεση της γαστρονομίας με τις δραστηριότητες, την  αναψυχή, την χαλάρωση, το ρομαντισμό και όλες τις ομάδες- στόχους μας», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός.

Εξάλλου,τόσο η συγκεκριμένη όσο και άλλες δράσεις που έχουν υλοποιηθεί εφέτος από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφέρουν δημοσιότητα, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία. Στο πνεύμα αυτό, εντάσσεται το εκτενές άρθρο του βραβευμένου ταξιδιωτικού δημοσιογράφου και μέλους της Διεθνούς Ένωσης Συντακτών για τη Γαστρονομία και τον Οίνο, κ. Marc D’ Entremont.

Με τίτλο «η Συγκομιδή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων», ο συγγραφέας ταξιδεύει δεκάδες χιλιάδες αφοσιωμένους αναγνώστες του σε γραφικά μέρη της Νάξου, μοντέρνες γεύσεις, αγνά υλικά, φιλόξενα πρόσωπα, διαχρονικές συνταγές και αμέτρητα μυστικά της κουζίνας. Στο ίδιο ύφος αναμένονται και τα δημοσιεύματα σε κορυφαία Ιταλικά ταξιδιωτικά περιοδικά από την έμπειρη ταξιδιωτική συντάκτρια Cristina Gambaro που με τη συνδρομή εξειδικευμένου φωτογράφου, οργάνωσε ειδικές πολύωρες επαγγελματικές φωτογραφίσεις σε εστιατόρια, τυροκομεία και άλλες μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων σε ανάλογο προγραμματισμένο δημοσιογραφικό ταξίδι στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες".