Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος: Ηρθε το Caté-Chef και είχε τεράστια επιτυχία

Νάξος: Ηρθε το Caté-Chef και είχε τεράστια επιτυχία

|

Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Καθολικής Μητροπόλεως Νάξου, Πάρου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου, στη Νάξο, το περασμένο Σάββατο (8/12) πραγματοποιήθηκε το Caté-Chef  με τα παιδιά του κατηχητικού να αποδεικνύουν τις ικανότητές τους στην μαγειρική 

Αλήθεια ξέρετε τι είναι το Caté-Chef; Εάν δεν το ξέρετε δεν έχετε παρά να διαβάσετε το άρθρο που εντοπίσαμε στην ιστοσελίδα kantam.gr, την …φωνή της Καθολικής Μητροπόλεως Νάξου, Πάρου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου.. Και στην οποία είδαμε με χαμόγελο τα παιδιά του κατηχητικού της ενορίας στη Νάξο να επιδίδονται με επιτυχία στην μαγειρική τέχνη. Και τα πήγαν μία χαρά… Ξεκινώντας από μία απλή πίτσα και απολαμβάνοντας τον καρπό της προσπάθειάς τους που συνδυάστηκε και με ένα μικρό δώρο… Και πρωταγωνιστής ο ιερέας της ενορίας πατήρ Γεώργιος Παλαμάρης αλλά και οι διακόνισσες / κατηχήτριες της ενορίας… Και τόπος δράσης; Το Πνευματικό Κέντρο στο Κάστρο της Νάξου.

Αναλυτικά η δημοσίευση (συνοδεύεται από αρκετές φωτογραφίες) αναφέρει:

«Μια καινούργια ευχάριστη και ταυτόχρονα χορταστική δραστηριότητα έλαβε  χώρα στην ενοριακή μας αίθουσα με πρωταγωνιστές τα παιδιά του κατηχητικού.

Με το πέρας, λοιπόν, του μαθήματος της κατήχησης και κατά την ώρα της ψυχαγωγικής απασχόλησής τους τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία, εμπνευσμένα από ένα αντίστοιχο τηλεπαιχνίδι, να δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες. Αποφασίστηκε, λοιπόν, η παραγωγή σπιτικής πίτσας. Η ιδέα αυτή των παιδιών άρχισε αμέσως να παίρνει σάρκα και οστά κι έτσι καθιερώθηκε το Caté-Chef (Caté από την λέξη Catéchisme που σημαίνει κατήχηση και την λέξη chef)

Επιλέχτηκαν οι δύο αρχηγοί των ομάδων, η Μελίνα και ο Ιωσήφ και το ραντεβού ανανεώθηκε για το μετέπειτα Σάββατο πρωί 8 Δεκεμβρίου. Τότε, λοιπόν, οι δύο αρχηγοί συνοδευόμενοι από τις κατηχήτριες και τον εφημέριο επισκέφτηκαν κεντρικό υπερκατάστημα ώστε να επιλέξουν και να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα υλικά για τις ομάδες τους.

Τα παιδιά διάλεξαν ό,τι ακριβώς επιθυμούσαν και ό,τι είχαν συμβουλευτεί από τις μητέρες τους πως είναι απαραίτητο για την προετοιμασία της πίτσας, αφού όπως μας διαβεβαίωσαν και οι ίδιες ο ενθουσιασμός καθ’ όλη την εβδομάδα ήταν τόσο μεγάλος ώστε διαρκώς τις ρωτούσαν για τις λεπτομέρειες παρασκευής του φαγητού αυτού.

Αφού, λοιπόν, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αγοράς των πρώτων υλών και καθοδόν προς το Κάστρο, ο εφημέριος και οι κατηχήτριες επεφύλασσαν στους δύο αρχηγούς μια έκπληξη. Τα οδήγησαν σε ένα πρωτότυπο κατάστημα ξύλινων ομαδικών και παιδαγωγικών παιχνιδιών και τα παρότρυναν να διαλέξουν μόνα τους τα παιχνίδια που τους αρέσουν περισσότερο που θα αποτελούσαν το έπαθλο της απογευματινής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Και έφτασε το απόγευμα. Αφού ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη ώρα της κατήχησης επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου που εκείνη την ημέρα πανηγύριζε. Εκεί απήγγειλαν το Άγιο Ροδάριο κρατώντας στα χεράκια τους τις κορονέτες και τιμώντας με αυτό τον τρόπο την Ουράνια Μητέρα τους που τα υποδέχτηκε με τη σειρά της με ανοιχτή αγκαλιά και απέραντη αγάπη, όπως ακριβώς την παρουσιάζει η Εικόνα του τέμπλου της Εκκλησίας της Καπέλας.

Επέστρεψαν στην ενοριακή αίθουσα και ξεκίνησε η διαδικασία του Caté-Chef. Όταν όλα φόρεσαν τη λευκή ποδιά του καταξιωμένου μάγειρα οι δύο αρχηγοί προέβησαν στη συγκρότηση των ομάδων τους επιλέγοντας τα μέλη που θα τις απαρτίζουν. Στη συνέχεια διάλεξαν τα απαραίτητα υλικά και ξεκίνησε η διαδικασία «στησίματος» του φαγητού.

Ο ενθουσιασμός τους ήταν απερίγραπτος. Όλα ήξεραν να διαχειρίζονται τα υλικά τους και με γρήγορες κινήσεις τέλειωναν τη μία πίτσα μετά την άλλη ενώ μερικές φορές ξέκλεβαν λίγο τυρί ή σαλάμι και το …δοκίμαζαν όπως οι σωστοί μάγειρες. Όλα συνεργάστηκαν μαζί σαν ομάδα και το αποτέλεσμα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Τα παιδιά θα μπορούσαν σίγουρα να σταθούν αντάξια δίπλα στον καλύτερο Ιταλό πιτσαδόρο.

Ενώ οι πίτσες ήταν στο φούρνο διαδόθηκε από στόμα σε στόμα η ύπαρξη της μεγάλης έκπληξης- έπαθλο για τα παιδιά. Έτσι παραδόθηκαν στα παιδιά τα ιδιαίτερα παιχνίδια και η αίθουσα κατακλύστηκε από χαρούμενες παιδικές φωνές επιδοκιμασίας. Ακολούθησε, λοιπόν, ένα ξέφρενο παιχνίδι και όταν επιτέλους έφτασαν οι πίτσες φαγώθηκαν με περισσότερη όρεξη καθώς ήταν νοστιμότατες.

Ευχαριστούμε τα παιδιά για την εμπειρία και τις ευχάριστες στιγμές που πρόσφεραν σε εμάς και τους γονείς τους που ήταν παρόντες και απολάμβαναν τις δραστηριότητες αυτές των παιδιών τους.

Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους ώστε να υλοποιούμε κάθε αγαθή επιθυμία τους και να επικροτούμε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν και, ποιος ξέρει τότε, σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες εκπλήξεις και χαρούμενα, δημιουργικά και ομαδικά απογεύματα».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων