Νάξος: Λαγάνα με το ... μέτρο και με βάρος 20 κιλών (!!!)

Πριν από δύο χρόνια, την παραμονή Καθαράς Δευτέρας και στις Βρύσες Αποκορώνου Χανίων γνωστή επιχείρηση κατασκευάζει την μεγαλύτερη λαγάνα που είχε γίνει έως τότε… 100 κιλά βάρος και πέρασε στο βιβλίο Γκίνες. Απίστευτο κι όμως ελληνικό..

Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα στη Νάξο μία βόλτα στη πόλη και η εικόνα που συναντήσαμε αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Με τη λαγάνα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στον ξυλόφουρνο του κου Κορρέ, είδαμε μία λαγάνα όπου με αρκετά χρώματα με ευχήθηκε «Καλή Σαρακοστή» , ενώ στο κέντρο της πόλης και πριν την είσοδο στη παραλιακή ζώνη, δύο λαγάνες έδιναν το στίγμα της Σαρακοστής αλλά και της διεύθυνσης του καταστήματος. Αμφότερες στα δέκα κιλά..

Όμως, τη παράσταση είχε κλέψει από χθες, η εντυπωσιακή λαγάνα στο μίνι μάρκετ Παντελιάς.. Απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο Νάξου. Εκεί όπου μία 20κιλη λαγάνα προσφέρονταν με το .. μέτρο (!!!) Και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας δεν υπήρχε ούτε για δείγμα.  

Εμείς να σημειώσουμε ότι η τιμή της απλής λαγάνας ήταν στα 3.5 ευρώ το κιλό (από εκεί και πέρα υπήρχαν και οι εμπλουτισμένες με ότι μπορούσε να σκεφτεί ο καθένας μας) και η κατανάλωση της λαγάνας κινήθηκε για μία ακόμη φορά σε ικανοποιητικά επίπεδα..

Και για να μην παρεξηγηθούμε.. Ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλες εντυπωσιακές ή αναλόγου διαμέτρου λαγάνες. Όπως κι εάν έχει, είναι κάτι το ξεχωριστό και αξίζει αναφοράς… Μία φορά άλλωστε το χρόνο τρώμε τη λαγάνα με όλα τα παραδοσιακά εδέσματα που συνοδεύουν το τραπέζι ανήμερα τα κούλουμα…

Αλλά προσοχή. Με μέτρο όλα. Υπάρχει και η επόμενη ημέρα.