Νάξος: Ποιοι και γιατί προτείνουν να φάμε σαν θεοί

«Φάε σαν θεός στο ηλιόλουστό νησί της Νάξου!» είναι ο εμπνευσμένος τίτλος του εντυπωσιακού άρθρου που πρόσφατα δημοσίευσε ο διεθνής διαδικτυακός τόπος του National Geographic.  Η δημιουργός του άρθρου, Danielle Bernabe, που έλαβε έγκαιρη ενημέρωση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προορισμού, δηλώνει εντυπωσιασμένη με τη γαστρονομική κουλτούρα του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων που «συμπυκνώνει την ιστορία χιλιάδων ετών στην καθημερινή διατροφή και το διαιτολόγιο του τόπου».

Με τις ευλογίες του Θεού Διονύσου, η Νάξος προσφέρει μία ανεξάντλητη  ποικιλία από τοπικά προϊόντα όπως πατάτες, τυροκομικά, ελαιόλαδο, μέλι και κίτρο. Σύμφωνα με το άρθρο, οι πρώτες ύλες αυτές τροφοδοτούν μία σειρά από μοναδικές συνταγές όπως κόκορας με μακαρόνια και το νόστιμο «μελαχρινό», που θα θυμάται για πάντα ο ταξιδιώτης. Μαζί με τις συνταγές γίνεται και ένα μίνι οδοιπορικό στο νησί με αναφορές σε περιοχές και επιχειρήσεις όπου μπορεί κανείς να γευτεί αυτά τα προϊόντα ενώ φιλοξενεί και δήλωση του νυν γυμνασιάρχη Στράτου Φουτάκογλου, ο οποίος αναφέρει «όλο και περισσότεροι νέοι γυρίζουν στο νησί έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Το κυριότερο; Διατηρούν αναλλοίωτη την παράδοση μας»  

Από τη σειρά του, ο νέος Δήμαρχος του νησιού και αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Τουρισμού, Δημήτρης Λιανός αναφέρει «Η  συνεχής ανάδειξη από ΜΜΕ διεθνούς βεληνεκούς αποτελεί για τον προορισμό τη μεγαλύτερη πιστοποίηση της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που παρέχει», σχολιάζοντας παράλληλα το ιδιαίτερα κολακευτικό αφιέρωμα που φιλοξενεί η «Βίβλος» του ποιοτικού ταξιδιώτη, Nationalgeopraphic.com με 19,5 εκατομμύρια επισκέπτες παγκοσμίως και 12,7 εκατομμύρια επισκέπτες στις ΗΠΑ.