Νάξος: «Συναντήσεις» κρασιών και τυριών σε επίπεδο υψηλής γαστρονομίας

Υψηλές συναντήσεις.... Η ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου της ΕΑΣ Νάξου και τα ΠΟΠ κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ «συναντήθηκαν» απολαυστικά την Κυριακή 9 Ιουνίου στο ιδιαίτερης αισθητικής  εστιατόριο «1926» του Συνεταιρισμού της Νάξου και πρόσφεραν στους καλεσμένους, γεύσεις διακριτές σε ένα «πάντρεμα» των νησιωτικών περιοχών και πολιτισμών! Η επιτυχημένη αυτή δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Mediterranean Cheese and Wine» (συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση). Με αφορμή αυτό το 2ο Food Experience Graviera Naxos 2019, προσκεκλημένοι από διάφορους χώρους όπως δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, chefs, food bloggers, παρουσιαστές, κ.α., βρέθηκαν μαζί με τους εκπροσώπους των δύο συνεταιρισμών, τον οινολόγο Άρη Σκλαβενίτη και τονchef Χρήστο Πλεσιώτη, σε ένα «καλοστρωμένο» νησιωτικό τραπέζι, γεμάτο ποιότητα και γεύσεις. 

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτί ενημέρωσης από την ΕΑΣ Νάξου " Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Mediterranean Cheese and Wine, η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ και οι ΠΟΠ Οίνοι Samos Grand Cru, Samos Vin Doux, Samos Anthemis και Samos Nectar συναντήθηκαν στις 09 Ιουνίου 2019 στο εστιατόριο «1926» στη χώρα της Νάξου.

Εκλεκτοί καλεσμένοι που παρευρέθηκαν στο νησί γευμάτισαν σε ένα καλοστρωμένο νησιωτικό τραπέζι και είχαν επίσης τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ΠΟΠ και ΠΓΙ οίνους της Enoteca από την περιφέρεια Emilia Romana της Ιταλίας.

Επιπλέον, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ και ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ για την ιστορία τους, την πολιτισμική τους πορεία μέχρι σήμερα αλλά και τα εξαιρετικά τους προϊόντα. Παράλληλα παρακολούθησαν μαγειρικό show από τον chef Χρήστο Πλεσιώτη καθώς και γευστική δοκιμή των οίνων από τον διακεκριμένο οινολόγο Άρη Σκλαβενίτη.

Η εκδήλωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους με την υπόσχεση για μια επόμενη συνάντηση! 

Περισσότερο μπορείτε να δείτε εδω... www.medcheeseandwines.eu