Ο Anthony Bourdain στη Νάξο

Ο Άντονι Μπουρντέν στη Νάξο….  Κι εάν δεν ξέρετε ποιος είναι, δεν έχετε παρά να διαβάσετε πως τον χαρακτηρίζουν φίλοι και εχθροί… «Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, διάσημος γευσιγνώστης, άνθρωπος που λατρεύει την περιπέτεια, πότης, καπνιστής και ηδονιστής είναι μερικές από τις περιγραφές που του έχουν δώσει οι κριτικοί κατά καιρούς. 'Ένα, όμως, είναι σίγουρο. Σε ένα κόσμο που ασχολείται μανιωδώς με την μαγειρική, ο 'Άντονι Μπουρντέν έχει χαρακτηριστεί ως ο γαστρονομικός Ιντιάνα Τζόουνς. Τα ταξίδια του τον φέρνουν κοντά σε ανθρώπους και μέρη πέρα από το στενό και συμβατικό κόσμο της καθημερινής μαγειρικής. Βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση των πιο παράξενων, ακραίων και εξωφρενικών ανθρώπων που θα τον ξεναγήσουν στη χώρα την οποία επισκέπτεται και θα του γνωρίσουν γεύσεις που θα τον κάνουν να ξεπεράσει τα όριά του. Ο 'Αντονι Μπουρντέν είναι από τους ανθρώπους που μπορεί να φάει σαύρα για πρωινό με τους Βεδουίνους στη Σαουδική Αραβία, κέικ αίματος στην Αγγλία, τηγανητό "άπλυτο" έντερο στην Κολομβία και να ενθουσιαστεί».

Ναι είναι στη Νάξο. Και μάλιστα πρόλαβε όλους ο ίδιος με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook όπου έχει σηκώσει φωτογραφία με τίτλο « Blue Naxos”. Η φωτογραφία για όσους δεν γνωρίζουν είναι από γραφική ταβέρνα στον Αγιο Προκόπιο, στην έξοδο του οικισμού προς την Αγία Αννα. Είναι μία από τις παλαιότερες στον οικισμό και μάλιστα τα πέντε τραπεζάκια που έχει στην άκρη του δρόμου, ουσιααστικά κρέμονται πάνω από τη παραλία και δίνουν μια μοναδική αίσθηση στους επισκέπτες. Πως βρέθηκε στη Νάξο; Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έβαλε το χεράκι της στα πλαίσια της διαφημιστικής προβολής των νησιών στην Αμερικάνικη αγορά… Περισσότερες πληροφορίες δεν είναι ακόμη γνωστές, όμως γυρίσματα γίνονται εδώ και μερικές ημέρες και να σημειώσουμε ότι ο Μπουρντέν έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί μία ακόμη επίσκεψη την περασμένη δεκαετία σε Κρήτη και Ζάκυνθο με γυρίσματα για την εκπομπή «No reservation» που είχε μεταδοθεί το 2010 από το Mega Channel και στην Ελλάδα…