Ο Λαζάρου πάει Ιο και ετοιμάζεται να μαγέψει γευστικά

Με την γαστρονομία να καταλαμβάνει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην τουριστική αγορά, λογικό είναι και οι επιχειρηματίες να επενδύουν σ’ αυτό. Και δεν είναι μόνο τα καταστήματα μαζικής Εστίασης που βελτιώνουν την θέση τους και αναβαθμίζουν το προϊόν τους αλλά στο παιχνίδι έχουν μπει και οι ξενοδόχοι. Με όπλο το γεγονός ότι διαθέτουν κουζίνα εντός του χώρου που δραστηριοποιούνται προσπαθούν να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα της κουζίνας (σεφ) ώστε να «πουλήσουν» και τον χώρο της εστίασης μαζί με την διαμονή οπότε το ξενοδοχείο εμφανίζεται να προσφέρει δύο υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στην καλύτερη δυνατή τιμή…

Κι έτσι γνωστοί σεφ κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο δέχονται προτάσεις για να επιμεληθούν το πρόγραμμα της κουζίνας γνωστών ξενοδοχείων κυρίως σε νησιωτικούς προορισμούς. Πρόσφατα στο όλο project μπήκε η Ίος που βλέπει τη δημοφιλία της να ανεβαίνει πολύ τα 2-3 τελευταία χρόνια εξελίσσοντας το τουριστικό προφίλ του νησιού. Κι όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα www.xrysoiskoufoi.gr ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία του νησιού, το «Liostasi Hotel & Suites» ήρθε σε συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου ώστε να επιμεληθεί το μενού ενόψει της νέας χρονιάς και με ημερομηνία ορόσημο την 5η Μαΐου που ανοίγει τις πόρτες του το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Και διαβάζουμε … «Το επόμενο στάδιο είναι να ανέβει και η γαστρονομία του, η οποία έχει καταφέρει να εδραιώσει ήδη φήμη στην παραδοσιακή της μορφή με τα εξαιρετικά τυριά του τυροκομείου της. Το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Ίου, το «Liostasi Hotel & Suites» μέλος των Small Luxury Hotels of the World μόλις ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον δημοφιλή, βραβευμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου, αναλαμβάνει το ολοκαίνουργιο μεζεδοπωλείο του ξενοδοχείου, θα επιμεληθεί τα εδέσματα του πρωινού, μα πάνω απ όλα θα δημιουργήσει το μενού και θα εκπαιδεύσει την ομάδα τον σεφ του εστιατορίου «Grandma’s» που θα βρίσκεται κάτω από την επιμέλειά του, βάζοντας τις βάσεις για υψηλούς στόχους.

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κ. Αρτέμης Δεναξάς «θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ήδη επιτυχημένο εστιατόριό μας «Grandma’s» και να το εδραιώσουμε ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια δημιουργικής ελληνικής κουζίνας των Κυκλάδων». Ο ίδιος ο Λαζάρου μου είπε « ψάχνω τα ντόπια υλικά για να τα αξιοποιήσω, και σκέφτομαι μια κουζίνα μια κουζίνα ελληνική με μεσογειακές προεκτάσεις. Θα είναι κατά κύριο λόγο θαλασσινή με πιάτα δημοφιλή του «Βαρούλκου» σαν τα μαύρα λινγκουίνι με καραβίδες, ή το κριθαράκι με γαρίδες και Μοσχάτο κρασί Λήμνου, και κακαβιά από πετρόψαρα. Θα υπάρχουν και κρέατα με πιάτα σαν τον τραχανά με αρνάκι και το ζωμό του, ή το φιλέτο με μους κουνουπιδιού και κύμινο. Τα γλυκά θα είναι δημιουργίες του ζαχαροπλάστη του «Βαρούλκου» Θοδωρή Μωυσίδη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα γαστρονομική κατάσταση στην Ίο».

Και να προσθέσουμε ότι ο ταλαντούχος σεφ και η ομάδα του θα καθοδηγήσουν τον επίσης χαρισματικό executive σεφ του ξενοδοχείου, Αλέξανδρο Λέπεση, συνδυάζοντας το παραδοσιακό και το σύγχρονο, το κλασικό και το κοσμοπολίτικο.  To ξενοδοχείο κάνει opening στις 5 Μαΐου και η Ίος ετοιμάζεται για γευστικά ταξίδια.

Liostasi Hotel & Suites

Χώρα Ίου

2286 092140