ΠΝΑΙ: Και η Κως έδωσε νικητή, τον Ηλία Φλάσκο και έρχεται η Μύκονος

Με μεγαλύτερη συμμετοχή από πέρσι πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου οι ημιτελικοί στην Κω για την ανάδειξη  του "European Young Chef Award 2018" από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο κτήμα "Τριανταφυλλοπούλου".  Δέκα νέοι σεφ μαγείρεψαν με τοπικά προϊόντα, με μεράκι και φαντασία, δημιούργησαν ευφάνταστα πιάτα που κέρδισαν τις εντυπώσεις των κριτών οι οποίοι ανέφεραν  πως το επίπεδο των νέων σεφ είναι υψηλό.

Από την Κω νικητής αναδείχθηκε ο Ηλίας Φλάσκος ο οποίος θα μας εκπροσωπήσει στους τελικούς  που θα διεξαχθούν 25 - 26 Νοεμβρίου 2018 στο Galway, στην Ιρλανδία. Εϊναι ο δεύτερος νικητής μετά τον Βασίλη Αδαμίδη που έρχεται από τη Ρόδο και με το πιάτο "γιαπράκια κολοκτύπα". Ο Φλάσκος όπως δήλωσε είναι μόλις τρία χρόνια επαγγελματίας, εργάζεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κω και του αρέσει πολύ  η μαγειρική... 

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής που επιμελήθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Κω και κρασί "Τριανταφυλλοπούλου". Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαγωνσιμός αυτός  διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την άριστη συνεργασία της περιφέρειας Ν.Αιγαίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, του Ασκληπειού και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων.

Επόμενος σταθμός; Η Μύκονος στις 20 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια υπάρχει ένας ακόμη διαγωνισμός στη Νάξο, αυτή τη φορά στις 21 Σεπτεμβρίου .. Αγώνας δρόμου δηλαδή...  

Οι νέοι σεφ 18-26 ετών που θα αναδειχθούν από τους ημιτελικούς, θα συναντηθούν στη Σύρο στις 22/9 και θα κριθούν από πενταμελή επιτροπή. Εκεί θα αναδειχθεί ο νεαρός σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2018, το Νοέμβριο, στην Ιρλανδία.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019» και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, επενδύει με πίστη στα νέα ταλέντα της γαστρονομίας, στους chef που είναι βέβαιο ότι θα κυριαρχήσουν στο χώρο μελλοντικά, χάρη στη δημιουργικότητά τους και στην πίστη τους στα τοπικά προϊόντα.

Με πληροφορίες και video από την ιστοσελίδα kostoday.com