Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΠΝΑΙ: Και η Νάξος φέτος ορίστηκε ως έδρα για την ανάδειξη του...

ΠΝΑΙ: Και η Νάξος φέτος ορίστηκε ως έδρα για την ανάδειξη του υποψηφίου European Young Chef 2018

|

Σε Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο οι τέσσερις ημιτελικοί διαγωνισμοί και στην Σύρο ο τελικός για την ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο στον Διαγωνισμό European Young Chef Award 2018, στην Ιρλανδία

Τη δυνατότητα σε νέους σεφ να αναδείξουν το ταλέντο και  μεράκι τους για την γαστρονομία   και  να δημιουργήσουν,  προβάλλοντας τα αυθεντικά τοπικά  προϊόντα των νησιών της , δίνει και  φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Για τρίτη συνεχή χρονιά , προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη του νεαρού σεφ , ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2018, που θα διεξαχθεί 25-26 Νοεμβρίου 2018 στο Galway, στην Ιρλανδία.

Μετά την επιτυχημένη πορεία που είχαν οι δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί, οι οποίοι ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, σε συμμετοχές από νεαρούς σεφ και φέτος η Περιφέρεια στο πλαίσιο της συμμετοχής της , στην πλατφόρμα των Ευρωπαϊκών Γαστρονομικών Περιφερειών και στο Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), καθώς και της κατάκτησης του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, πρόκειται να διεξαχθούν τοπικοί διαγωνισμοί σε 5 συνολικά νησιά της Περιφέρειας.

Ειδικότερα θα διοργανωθούν τέσσερις ημιτελικοί διαγωνισμοί, σε 4 νησιά της Περιφέρειας: Ρόδο 7/9, Κω 14/9, Μύκονο 20/9 και Νάξο 21/9, στους οποίους θα πάρουν μέρος σεφ από 18 – 26 ετών και θα κριθούν από τριμελή επιτροπή.

Οι νικητές θα διαγωνιστούν στον τελικό, που θα διεξαχθεί στη Σύρο στις 22/9, στον οποίο θα κριθεί, από πενταμελή επιτροπή ο νεαρός σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια  στο European Young Chef Award 2018, τον Νοέμβριο, στην Ιρλανδία.

Το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των νέων σεφ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κυρίως μετά την κατάκτηση του τίτλου του “European Young Chef 2016” από τον Σταμάτη Μισομικέ αλλά και την διάκριση του Σπύρου Κουγιού, το 2017.

Η επιτυχημένη εκπροσώπηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους διαγωνισμούς που διεξήχθησαν στην Βαρκελώνη, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, στρατηγικό κοινωνικό εταίρο της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019, προμηνύει πως και οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ σε όλα τα επίπεδα,  θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία , αφού ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και τα ντόπια προϊόντα των νησιών μας θα ταξιδέψουν για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό για να “μαγέψουν” με τη γεύση και την ποιότητά τους,  τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Να σημειωθεί , πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά  πλεονεκτήματα των νησιών μας και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσώπησαν στο European Young Chef Award ,διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός το 2019 να διεξαχθεί στο Νότιο Αιγαίο.

Για τον διαγωνισμός, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας  Ζαννετίδης, δήλωσε:  «Το  υψηλό επίπεδο των νέων σεφ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία τιμώντας τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τοπικά προϊόντα και δίνει την δυνατότητα σε νεαρούς σεφ να καταξιωθούν διεθνώς στο χώρο της Γαστρονομίας. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια για να κάνουμε τα νησιά μας σημείο αναφοράς μεταξύ των γαστρονομικών προορισμών παγκσμίως ».

Ο  πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων,  Νίκος Χριστοφόρου, δήλωσε«Από την απήχηση που είχε ο διαγωνισμός τα προηγούμενα χρόνια  ευελπιστούμε ότι και φέτος το επίπεδο τον  διαγωνιζόμενων νέων σεφ θα είναι  ιδιαίτερα υψηλό.  Υπάρχουν πολλά ταλέντα στο Νότιο Αιγαίο και μέσα από την διαδικασία του διαγωνισμού του δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθούν διεθνώς  και να γίνουν οι κορυφαίοι  σεφ οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές  της γαστρονομίας των νησιών μας και των τοπικών  προϊόντων».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες