Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΠΝΑΙ: Με "όπλο" το καλάθι πρωινού Νοτίου Αιγαίου κέρδισε εντυπώσεις

ΠΝΑΙ: Με “όπλο” το καλάθι πρωινού Νοτίου Αιγαίου κέρδισε εντυπώσεις

|

Με το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου», η  Περιφέρεια ανέδειξε τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, στη βρετανική πρωτεύουσα και στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης WTM 2018 – Τι δήλωσαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι 

 

Έκλεψε τις εντυπώσεις το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίασή του που πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη,  στο εστιατόριο « Sky23» του ξενοδοχείου Hilton London Metropole, στο Λονδίνο, με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μαριέτας Παπαβασιλείου.

Τα ντόπια προϊόντα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου κέρδισαν και τους ποιο απαιτητικούς λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας, μέσα από τις υπέροχες και πρωτόγνωρες γεύσεις  που δημιούργησαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στη διάρκεια της εκδήλωσης για το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» που πραγματοποιήθηκε  για πρώτη φορά στο εξωτερικό.

Την πρωτοβουλία για την παρουσίαση στις διεθνείς τουριστικές αγορές είχε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, και ο  πρόεδρός της Παναγιώτης  Τοκούζης. Το «Καλάθι Πρωινού» του Νοτίου Αιγαίου, ως πρωτοβουλία, εντάσσεται στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019 και στόχο έχει να προωθήσει τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα κάθε νησιού ξεχωριστά στους επισκέπτες των τουριστικών καταλυμάτων και να επιτύχει στην πράξη την διασύνδεση του Τουρισμού με τον Πρωτογενή Τομέα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Η πλειάδα των επισκεπτών της WTM απόλαυσε τις υπέροχες γεύσεις των εδεσμάτων που ετοίμασαν τα μέλη της Λέσχης  Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Τα μέλη της Λέσχης που εργάστηκαν με δημιουργική φαντασία και έδωσαν την ψυχή τους για την επιτυχία της παρουσίασης  ήταν: Κωνσταντίνος Μπουγιούρης , Παναγιώτης Μένανδρος και Δημήτρης Πλυτάς ,  με επικεφαλής των πρόεδρο της Λέσχης αρχιμαγείρων Νίκο Χριστοφόρου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το «πάντρεμα» της γαστρονομίας των νησιών του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια προβολής των περισσοτέρων προϊόντων που παράγονται στα νησιά μας

Οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν  από τον μπουφέ   ροδίτικη λαδόπιτα, μέλι Ρόδου και Καλύμνου, χαρουπόπιτα γεμιστή με αρωματικά, μυκονιάτικο, μαρμελάδα Νάξου, χαλβαδόπιτα, μους ταραμά, μυκονιάτικο ήλιο, σίσερα (αλλαντικό) κρεμιδόπιτα Μυκόνου, φάβα Σαντορίνης, γλυκό κίτρο Νάξου, γλυκό ντοματάκι και σταφύλι Κω, αλμυρούς λουκουμάδες , και άλλα που πραγματικά εντυπωσίασαν τους ανθρώπους του τουρισμού που έπλεξαν διθυράμβους στους εμπνευστές και δημιουργούς της εκδήλωσης.

Στην παρουσίαση του προγράμματος «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» έδωσαν δυναμικά το «παρών» εκπρόσωποι κορυφαίων τουριστικών οργανισμών και φορέων, δημοσιογράφοι από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

Οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, το οποίο εντάσσεται υπό την «ομπρέλα» του φιλόδοξου προγράμματος «Καλάθι Πρωινού» της ΣΕΤΚΕ, που στόχο έχει τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα, με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Είχαν την ευκαιρία  να δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τις οποίες ετοίμασαν  σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, χρησιμοποιώντας αγνά προϊόντα της περιοχής και τις καλύτερες πρώτες ύλες, από τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές.

Σκοπός του προγράμματος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, που παρουσιάστηκε επίσημα ένα χρόνο πριν, και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη φετινή, τουριστική περίοδο, σε Ρόδο και Κεφαλονιά, από ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα, τα οποία έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση, είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της χώρας μας και η καθιέρωσή της σε δημοφιλή, γαστρονομικό προορισμό.

Ικανοποίηση 

Η  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε:  «Πολιτισμός, αθλητισμός, γαστρονομία είναι το τρίπτυχο που στηρίζονται οι τουριστικές δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  Κάθε πρωτοβουλία που προωθεί τη γαστρονομία του τόπου μας και τα γνήσια παραδοσιακά προϊόντα των νησιών, μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο, που είναι η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές και η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον Τουρισμό, εμπλουτίζοντας την εμπειρία για τους επισκέπτες των νησιών μας »

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης «Η παρούσα περιφερειακή αρχή από την αρχή έθεσε ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση των ντόπιων , τοπικών προϊόντων που παράγουν τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Σήμερα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι , από  την αποδοχή που είχε η παρουσίαση του προγράμματος «Το Καλάθι Πρωινού» του Νοτίου Αιγαίου , που δείχνει πως ο αρχικός στόχος μας ,  που δουλέψαμε με σχέδιο και σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων , επιτεύχθηκε. Τα νησιά μας έχουν τεράστιο πλούτο , τα τοπικά προϊόντα τους , που εμείς , καταφέραμε με στοχευμένες δράσεις  να τα αναδείξουμε σε πολλές χώρες»

Η εκδήλωση αποτελεί δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Taste the Seasons, της Γαστρονομικής Περιφέρειας για το 2019.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη – Μύκονος: Μεγάλη πτώση στην αεροπορική επιβατική κίνηση

Πτώση (διψήφιος ο αριθμός) στην αεροπορική επιβατική κίνηση για Μύκονο και Σαντορίνη - Αντίθετα ανεβαίνει η Ρόδος

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Το νέο σχέδιο για “πράσινη” ακτοπλοϊα, επηρεάζει τις άγονες γραμμές;

Μελέτες για τις άγονες γραμμές στο πλαίσιο ΣΔΙΤ – Πρωτοβουλίες για «πράσινη ακτοπλοΐα»

Ναυαγοσώστες: Η κλιματική κρίση προκαλεί κάλυψη των ακτών για περισσότερους μήνες

Ο πνιγμός τουρίστα στα Χανιά την Κυριακή φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για ναυαγοσωστική κάλυψη περισσότερους μήνες τον χρόνο. Ηδη το Σαββατοκύριακο οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν πολλούς στις παραλίες της χώρας

“Olympic Champion Jet”: Το νέο .. ταχύπλοο της SeaJets και σε ποιο δρομολόγιο θα το δούμε φέτος

Το Santorini Palace έφυγε, το Olympic Champion Jet έρχεται.. που θα δρομολογηθεί;

Ελλάδα: Συνεχόμενα ρεκόρ επισκεπτών αλλά με υποδομές της δεκαετίας του 70 (!!!)

Παρωχημένα τα λιμάνια στα νησιά και στα περιφερειακά αεροδρόμια - Πάρος και Νάξος τα μεγαλύτερα παραδείγματα με βάση τις υποδομές τους

Ευρωεκλογές – Debate… γιοκ για φέτος

Μπορεί να ήθελε το ΠΑΣΟΚ ένα debate όπως η Κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη

Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα: Σε Νάξο, Πάρο και Σύρο θα δημιουργηθεί δυναμικότητας 250 MW

Πριν το Πάσχα η ΚΥΑ για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα – Σε ποιές 5 περιοχές θα γίνουν

Blue Star Ferries: Αναχώρηση λίγο πριν τα μεσάνυχτα για το “Blue Star Naxos” προς Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες

Ημέρα απεργίας αλλά αρκετά είναι τα πλοία που θα φύγουν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης για τους προορισμούς τους - Δείτε το πρόγραμμα των πλοίων της Blue Star Ferries

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024