ΠΝΑΙ: Στην Ιρλανδία ο Αντώνης Δημοβασίλης για τον τίτλο του European Young Chef

Σάββατο 24 Νοεμβρίου και η αποστολή που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό «European Young Chef Award 2018» ξεκίνησε με στόχο τι άλλο από τη μετάβαση στην Ιρλανδία και δη το Galway, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός στις 25 και 26 Νοεμβρίου.

Η αποστολή αποτελείται από τον υποψήφιο Ευρωπαίο νέο Chef Αντώνη Δημοβασίλη από την Μύκονο και τον μέντορα του σεφ Θεολόγο Αμηρά. Οι φιναλίστ από τις Γαστρονομικές Περιφέρειες πρόκειται να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους σε παραδοσιακά πιάτα της πατρίδας τους και να διαγωνιστούν για τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ 2018. Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί το παραδοσιακό πιάτο και την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

Ο Αντώνης Δημοβασίλης είναι ο φιναλίστ που προέκυψε από τον τελικό διαγωνισμό στην Σύρο στις 22 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσία της Πρέσβειρας της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 2019 Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Νίκου Χριστοφόρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί ημιτελικοί διαγωνισμοί σε Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο στους οποίους συμμετείχαν πολύ αξιόλογοι νέοι σεφ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο νικητής του διαγωνισμού Αντώνης Δημοβασίλης που εργάζεται στο SantAnna Luxury Beach Club Restaurant στην Μύκονο, έκλεψε τις εντυπώσεις με τις γαστρονομικές του ικανότητες με το πιάτο του «Αρχέγονον» (Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς).  Να σημειώσουμε ότι οι διαγωνιζόμενοι στον τελικό της Σύρου ήταν οι: Αδαμίδης Βασίλης από τη Ρόδο, Φλάσκος Ηλίας από την Κω, Χρήστος Παπαθανασίου από τη Νάξο και Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο και τα πιάτα του τελικού με τη σειρά παρουσίασης ήταν: Ρόδος: Γιαπράκι με κολοχτύπα, Νάξος: Μπαρμπούνι σοτέ με σπαγγέτι λαχανικών και σάλτσα saffron,  Μύκονος: Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακκαβιάς και Κως : Μπακαλιάρος σκορδαλιά.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, Νίκος Χριστοφόρου, είχε δηλώσει ότι: «Το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι πολύ υψηλό. Οι νέοι σεφ χουν μάθει να πειραματίζονται και να δημιουργούν με τα τοπικά προϊόντα και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον του τόπου και της τοπικής παραγωγής. Η εμπνευσμένη γαστρονομική πρόταση που υποβάλλεται από κάθε υποψήφιο είναι μια σύγχρονη παραλλαγή παραδοσιακού πιάτου με τοπικά προϊόντα».

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος στέλνουν τις ευχές τους για καλή επιτυχία στον νεαρό σεφ που θα εκπροσωπήσει την Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 2018, στον σημαντικό αυτό για την Γαστρονομία διαγωνισμό που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), με την βεβαιότητα ότι για τρίτη συνεχή χρονιά η ικανότητα και η δημιουργικότητα των νεαρών σεφ μας θα εντυπωσιάσει την Ευρώπη!

Υπενθυμίζεται ότι   Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά  πλεονεκτήματα των νησιών μας και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσωπούν στο European Young Chef Award, διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός το 2019 να διεξαχθεί στο Νότιο Αιγαίο.