Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΣνακ ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο

Σνακ ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο

|

Το Μουντιάλ στη Ρωσία είναι σε εξέλιξη και οι οποίοι του ποδοσφαίρου απολαμβάνουν δεκάδες διαφορετικά σνακ ανά το κόσμο… Δείτε ποια είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη 

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι συνηθισμένοι να τρώνε πίτσες, πατάτες και σουβλάκια στους αγώνες, με το delivery και τις παραγγελίες σε online κάβα να παίρνουν φωτιά επειδή βλέπουν τον αγώνα από το σπίτι. Αλλά αυτό το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας είδαμε όλων των ειδών τα σνακ, με την κάθε χώρα να έχει τα δικά της αγαπημένα.

Της Μίνας Κοκορέλη 

Ρωσία

Οι ηλιανθόσποροι είναι ένα εθνικό πάθος στη Ρωσία. Τα σνακ, που ονομάζονται semechki, αυξήθηκαν στη δημοτικότητα αφού οι ηλίανθοι είχαν μια σημαντική καλλιέργεια στη δεκαετία του 1800. Οι σπόροι είναι τηγανισμένοι και αλατισμένοι στα κελύφη τους. Ένα νόστιμο σνακ για να δει κανείς έναν αγώνα ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Αγγλία

Ο ενθουσιασμός για την κατανάλωση πίτας σε βρετανικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες σημαίνει ότι οι οπαδοί έχουν φτάσει μέχρι και να τους συμπεριλάβουν στα φωνητικά τους. Οι παίκτες που φαίνονται λίγο πιο παχουλοί μπορούν να περιμένουν να ακούσουν «ποιος έτρωγε όλες τις πίτες;». Ο συχνός κρύος, υγρός καιρός σημαίνει ότι οι οπαδοί επιθυμούν κάτι ζεστό και θρεπτικό για να τους διατηρήσουν όταν παρακολουθούν αγώνες.

Βέλγιο

Η φλαμανδική ειδικότητα των τσιπ με μαγιονέζα, που ονομάζεται μαγιονέζα frites στους δρόμους του Βελγίου, απολαμβάνετε με ενθουσιασμό τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι ο μέσος Βέλγος πολίτης καταναλώνει κάθε χρόνο 75 κιλά πατάτες τηγανητές. Μια μοναδική ποικιλία πατάτας, bintje με διπλό τηγάνισμα σε λίπος βοδινού βοηθά να κάνει τα frites ένα απλό σνακ, αλλά πάνω από όλα νόστιμο. Σερβίρονται αλατισμένα σε χάρτινο κώνο, με μια γενναιόδωρη κουταλιά μαγιονέζα.

Βραζιλία

Στο Βραζιλιάνικο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα προς πώληση ήταν το feijão tropeiro. Ένα παραδοσιακό πιάτο που μεταφράζεται ως ‘φασόλι των βοοειδών’, περιέχει φασόλια pinto με μπέικον, σκόρδο, κρεμμύδι, χόρτα και αυγά. Το σνακ ήταν αγαπητό από τους οπαδούς, και έδειξε μια πλευρά της Βραζιλίας στους διεθνείς οπαδούς του ποδοσφαίρου που ίσως δεν είχαν δει.

Γερμανία

Τα Pretzels, είναι κοινά σνακ στα γερμανικά γήπεδα ποδοσφαίρου. Προσαρμοσμένα για φαγητό και εύκολο να κρατιέται στο ένα χέρι, η γεύση της αλμυρής, και αφράτης ζύμης συνδυάζεται υπέροχα με την Γερμανική μπύρα. Το Currywurst, αυτό το επώνυμο γερμανικό σνακ, είναι επίσης μια πολύ αγαπημένη επιλογή. Αποτελείται από ατμισμένο, τηγανισμένο και κομμένο σε φέτες χοιρινό λουκάνικο. Πικάντικο και γλυκό, είναι μια τέλεια θρεπτική επιλογή για τους πεινασμένους φιλάθλους του ποδοσφαίρου.

Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, δε χρειάζεται να αφήσετε το κάθισμά σας αν διψάσετε και ούτε να σταθείτε στην ουρά για ένα ποτό. Υπάρχουν πωλητές με σακίδια μπύρας στην πλάτη τους που περιπλανιούνται στο γήπεδο, έτοιμοι να σας προσφέρουν μια μπύρα χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνετε τα μάτια σας από το παιχνίδι. Εάν είστε πεινασμένοι, μπορείτε να πάρετε κάποια takoyaki. Αυτά τα σφαιρικά τηγανητά σνακ είναι φτιαγμένα από χυλό, ψιλοκομμένο χταπόδι, κρεμμύδια και τουρσί πιπερόριζα.

Νότια Κορέα

Το τηγανητό κοτόπουλο είναι στο μενού σε ποδοσφαιρικούς αγώνες στη Νότια Κορέα, με τρία τέταρτα των συμμετεχόντων να προτιμούν να το τρώνε αντι για οτιδήποτε άλλο. Το διπλό τηγάνισμα στο κοτόπουλο κάνει το δέρμα πολύ τραγανό, και μια σάλτσα σόγιας με τσίλι του ταιριάζει απόλυτα.

Μεξικό

Τα ζυμαρικά που σερβίρονται με λάιμ και τσίλι είναι το σνακ που επιλέγουν στα μεξικάνικα ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Οι πωλητές μεταφέρουν τα πιάτα, που ονομάζονται sopas, σε μεγάλους δίσκους. Όταν ένας φίλαθλος αγοράζει ένα μια μερίδα, ο πωλητής προσθέτει ζεστό νερό στα αποξηραμένα ζυμαρικά και προσφέρει ένα τεράστιο μπουκάλι σάλτσα τσίλι για να προσθέσει ο καθένας όσο επιθυμεί.

Πορτογαλία

Τα σάντουιτς κρέατος είναι η παραγγελία της ημέρας στην Πορτογαλία. Το Bifanas, ένα σάντουιτς με χοιρινό κρέας στη σχάρα με κρασί, σκόρδο, πάπρικα, πιπέρι και ελαιόλαδο ή couratos, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Το χοιρινό θεωρείται ως το βασικό κρέας της Πορτογαλίας και η χώρα έχει ακόμη και ένα μουσείο αφιερωμένο σε αυτό, γι ‘αυτό δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα σάντουιτς ευνοούνται.

Ισπανία

Όπως και η Ρωσία, η Ισπανία είναι μια χώρα που εκτιμά τους ηλιόσπορους. Άλλοι φίλαθλοι επιθυμούν να φέρουν ένα bocadillo, μια μπαγκέτα που χωρίζεται κατά μήκος και γεμίζεται με chorizo, ζαμπόν, τόνο, τυρί ή ομελέτα.

Σουηδία

Ξεχάστε κεφτεδάκια, η μαγειρική εμμονή του σουηδικού ποδοσφαίρου. Οι Γερμανοί μετανάστες εισήγαγαν στη Σουηδία το λουκάνικο, πουλώντας το στο δρόμο τον 17ο αιώνα, και εξακολουθεί να υπάρχει μια υγιής παράδοση όπου απολαμβάνετε το λουκάνικο ως ένα γρήγορο και εύκολο σνακ. Μπορείτε να τα παραγγείλετε με παραδοσιακές γαρνιτούρες όπως το κρεμμύδι και τη μουστάρδα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...