Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΣνακ ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο

Σνακ ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο

|

Το Μουντιάλ στη Ρωσία είναι σε εξέλιξη και οι οποίοι του ποδοσφαίρου απολαμβάνουν δεκάδες διαφορετικά σνακ ανά το κόσμο… Δείτε ποια είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη 

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι συνηθισμένοι να τρώνε πίτσες, πατάτες και σουβλάκια στους αγώνες, με το delivery και τις παραγγελίες σε online κάβα να παίρνουν φωτιά επειδή βλέπουν τον αγώνα από το σπίτι. Αλλά αυτό το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας είδαμε όλων των ειδών τα σνακ, με την κάθε χώρα να έχει τα δικά της αγαπημένα.

Της Μίνας Κοκορέλη 

Ρωσία

Οι ηλιανθόσποροι είναι ένα εθνικό πάθος στη Ρωσία. Τα σνακ, που ονομάζονται semechki, αυξήθηκαν στη δημοτικότητα αφού οι ηλίανθοι είχαν μια σημαντική καλλιέργεια στη δεκαετία του 1800. Οι σπόροι είναι τηγανισμένοι και αλατισμένοι στα κελύφη τους. Ένα νόστιμο σνακ για να δει κανείς έναν αγώνα ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Αγγλία

Ο ενθουσιασμός για την κατανάλωση πίτας σε βρετανικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες σημαίνει ότι οι οπαδοί έχουν φτάσει μέχρι και να τους συμπεριλάβουν στα φωνητικά τους. Οι παίκτες που φαίνονται λίγο πιο παχουλοί μπορούν να περιμένουν να ακούσουν «ποιος έτρωγε όλες τις πίτες;». Ο συχνός κρύος, υγρός καιρός σημαίνει ότι οι οπαδοί επιθυμούν κάτι ζεστό και θρεπτικό για να τους διατηρήσουν όταν παρακολουθούν αγώνες.

Βέλγιο

Η φλαμανδική ειδικότητα των τσιπ με μαγιονέζα, που ονομάζεται μαγιονέζα frites στους δρόμους του Βελγίου, απολαμβάνετε με ενθουσιασμό τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι ο μέσος Βέλγος πολίτης καταναλώνει κάθε χρόνο 75 κιλά πατάτες τηγανητές. Μια μοναδική ποικιλία πατάτας, bintje με διπλό τηγάνισμα σε λίπος βοδινού βοηθά να κάνει τα frites ένα απλό σνακ, αλλά πάνω από όλα νόστιμο. Σερβίρονται αλατισμένα σε χάρτινο κώνο, με μια γενναιόδωρη κουταλιά μαγιονέζα.

Βραζιλία

Στο Βραζιλιάνικο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα προς πώληση ήταν το feijão tropeiro. Ένα παραδοσιακό πιάτο που μεταφράζεται ως ‘φασόλι των βοοειδών’, περιέχει φασόλια pinto με μπέικον, σκόρδο, κρεμμύδι, χόρτα και αυγά. Το σνακ ήταν αγαπητό από τους οπαδούς, και έδειξε μια πλευρά της Βραζιλίας στους διεθνείς οπαδούς του ποδοσφαίρου που ίσως δεν είχαν δει.

Γερμανία

Τα Pretzels, είναι κοινά σνακ στα γερμανικά γήπεδα ποδοσφαίρου. Προσαρμοσμένα για φαγητό και εύκολο να κρατιέται στο ένα χέρι, η γεύση της αλμυρής, και αφράτης ζύμης συνδυάζεται υπέροχα με την Γερμανική μπύρα. Το Currywurst, αυτό το επώνυμο γερμανικό σνακ, είναι επίσης μια πολύ αγαπημένη επιλογή. Αποτελείται από ατμισμένο, τηγανισμένο και κομμένο σε φέτες χοιρινό λουκάνικο. Πικάντικο και γλυκό, είναι μια τέλεια θρεπτική επιλογή για τους πεινασμένους φιλάθλους του ποδοσφαίρου.

Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, δε χρειάζεται να αφήσετε το κάθισμά σας αν διψάσετε και ούτε να σταθείτε στην ουρά για ένα ποτό. Υπάρχουν πωλητές με σακίδια μπύρας στην πλάτη τους που περιπλανιούνται στο γήπεδο, έτοιμοι να σας προσφέρουν μια μπύρα χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνετε τα μάτια σας από το παιχνίδι. Εάν είστε πεινασμένοι, μπορείτε να πάρετε κάποια takoyaki. Αυτά τα σφαιρικά τηγανητά σνακ είναι φτιαγμένα από χυλό, ψιλοκομμένο χταπόδι, κρεμμύδια και τουρσί πιπερόριζα.

Νότια Κορέα

Το τηγανητό κοτόπουλο είναι στο μενού σε ποδοσφαιρικούς αγώνες στη Νότια Κορέα, με τρία τέταρτα των συμμετεχόντων να προτιμούν να το τρώνε αντι για οτιδήποτε άλλο. Το διπλό τηγάνισμα στο κοτόπουλο κάνει το δέρμα πολύ τραγανό, και μια σάλτσα σόγιας με τσίλι του ταιριάζει απόλυτα.

Μεξικό

Τα ζυμαρικά που σερβίρονται με λάιμ και τσίλι είναι το σνακ που επιλέγουν στα μεξικάνικα ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Οι πωλητές μεταφέρουν τα πιάτα, που ονομάζονται sopas, σε μεγάλους δίσκους. Όταν ένας φίλαθλος αγοράζει ένα μια μερίδα, ο πωλητής προσθέτει ζεστό νερό στα αποξηραμένα ζυμαρικά και προσφέρει ένα τεράστιο μπουκάλι σάλτσα τσίλι για να προσθέσει ο καθένας όσο επιθυμεί.

Πορτογαλία

Τα σάντουιτς κρέατος είναι η παραγγελία της ημέρας στην Πορτογαλία. Το Bifanas, ένα σάντουιτς με χοιρινό κρέας στη σχάρα με κρασί, σκόρδο, πάπρικα, πιπέρι και ελαιόλαδο ή couratos, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Το χοιρινό θεωρείται ως το βασικό κρέας της Πορτογαλίας και η χώρα έχει ακόμη και ένα μουσείο αφιερωμένο σε αυτό, γι ‘αυτό δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα σάντουιτς ευνοούνται.

Ισπανία

Όπως και η Ρωσία, η Ισπανία είναι μια χώρα που εκτιμά τους ηλιόσπορους. Άλλοι φίλαθλοι επιθυμούν να φέρουν ένα bocadillo, μια μπαγκέτα που χωρίζεται κατά μήκος και γεμίζεται με chorizo, ζαμπόν, τόνο, τυρί ή ομελέτα.

Σουηδία

Ξεχάστε κεφτεδάκια, η μαγειρική εμμονή του σουηδικού ποδοσφαίρου. Οι Γερμανοί μετανάστες εισήγαγαν στη Σουηδία το λουκάνικο, πουλώντας το στο δρόμο τον 17ο αιώνα, και εξακολουθεί να υπάρχει μια υγιής παράδοση όπου απολαμβάνετε το λουκάνικο ως ένα γρήγορο και εύκολο σνακ. Μπορείτε να τα παραγγείλετε με παραδοσιακές γαρνιτούρες όπως το κρεμμύδι και τη μουστάρδα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

Νάξος – Δαμαλάς: Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων

Πότε και που θα γίνει η παραδοσιακή ανταλλαγή σπόρων και η γιορτή για την Ανοιξη

Πανναξιακός ΑΟ: Το “αντίο” στον Γιάννη Καρούση

Η Νάξος αποχαιρετά τον Γιάννη Καρούση - Το "αντίο" από τον Πανναξιακό ΑΟ

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πρόταση δυσπιστίας: 159 «όχι» από την Βουλή

Τέταρτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να υπερασπιστεί την πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή

Νέα Δημοκρατία: Παραιτήθηκαν Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος λόγω ποτού με γνωστό επιχειρηματία;

Παραιτήθηκαν Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος - «Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έδωσε το λάθος μήνυμα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα