Στη Γερμανία ταξιδεύει η γραβιέρα Νάξου!

Τιμώμενη χώρα της μεγαλύτερης έκθεσής τροφίμων και ποτών που πραγματοποιείται στην Κολωνία της Γερμανίας είναι (και) η Ελλάδα.

Σε χώρο 230.000 τ.μ με 6.500 εκθέτες που πραγματοποιείται από τις 10 έως 14 Οκτωβρίου η έκθεση ANUGA. Ενενήντα οχτώ χώρες θα εκθέσουν τα διάσημα τους προϊόντα. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η γραβιέρα της Νάξου!

Στη φετινή έκθεση τροφίμων η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και άλλοι Έλληνες παραγωγοί από ολόκληρη τη χώρα , θα παρουσιάσουν μια ιδιαιτέρως διευρυμένη γκάμα τροφίμων και ποτών, δηλώνοντας έτοιμοι να πρωτοστατήσουν στο διεθνές εμπόριο, αλλά και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών εστίασης. Μεταξύ αυτών το μέλι και άλλα χειροποίητα γλυκά.

Η Ελλάδα θα βρίσκεται για άλλη μια φορά μεταξύ των πρώτων δέκα ισχυρότερων ξένων συμμετοχών στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έχει ήδη βάλει πλώρη για ενίσχυση των εξαγωγών της , σήμα κατατεθέν της οποίας είναι η γραβιέρα Νάξου. Η ετήσια παραγωγή της γραβιέρας φθάνει τους 900 τόνους. Σήμερα οι εξαγωγές σε γραβιέρα Νάξου φθάνουν τους 60 τόνους, ενώ η πιο δυνατή παρουσία του προϊόντος είναι στη Γαλλία και την Γερμανία και οι προοπτικές που ανοίγονται  μεγάλες . Ήδη ενδιαφέρον υπάρχει τόσο από την Αυστραλία, όσο και από τις ΗΠΑ.

Η ΕΑΣ Νάξου, πιστή στην ποιότητα, πολυβραβευμένη κι από τα πλέον φημισμένα σκληρά τυριά, διαφέρει από τις υπόλοιπες γραβιέρες, αφού, μεταξύ άλλων, παράγεται κυρίως από αγελαδινό γάλα (τουλάχιστον κατά 80%).

Η ΕΑΣ Νάξου, εγγυάται τα καλά χαρακτηριστικά και την μέγιστη ποιότητα για τα προϊόντα της. Η ΕΑΣ Νάξου αποτελεί αγγελιοφόρο καλών ειδήσεων αφού το 60% της τοπικής οικονομίας αλλά και των Μικρών Κυκλάδων ( Κουφονήσια, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά) συντηρείται και αναπτύσσεται από αυτήν, καθώς είναι το σημείο αναφοράς για τους νέους των νησιών που παραμένουν στον τόπο τους. Η Νάξος άλλωστε, συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους γαστρονομικούς παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, ο Δημήτρης Καπούνης μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι Mega Channel το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα για την έκθεση τροφίμων, την γραβιέρα Νάξου, αλλά και πόσο επηρεάζει η αύξηση του ΦΠΑ τόσο τον καταναλωτή, όσο και τον παραγωγό.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΡΑΣ