Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΤα συριανά προϊόντα στο πιάτο σας

Τα συριανά προϊόντα στο πιάτο σας

|

Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων (15/09) πριν την έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομικού Πολιτισμού “Syros Greatings” (από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου) για τους τοπικούς επιχειρηματίες εστίασης

Το μήνυμα της αξίας της “διείσδυσης” των συριανών παραδοσιακών προϊόντων στις συνταγές και τα πιάτα των επιχειρήσεων εστίασης του νησιού επιδιώκει να προωθήσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων μέσα από μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει, μεθαύριο, Πέμπτη, μία ημέρα πριν την έναρξη του Φεστιβάλ Γαστρονομικού Πολιτισμού της Σύρου με τίτλο “Syros Greatings” προς όφελος του συνόλου των σχετικών επιχειρήσεων του τόπου.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί ήδη, το εν λόγω Φεστιβάλ που φιλοδοξούν όλοι οι αρμόδιοι να το καταστήσουν – τα επόμενα χρόνια – θεσμό για το νησί, θα διαρκέσει από τις 16 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου, προβάλλοντας επαρκώς και με ξεχωριστό τρόπο την ιδιαίτερη γαστρονομική κληρονομιά και κουλτούρα της Σύρου, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων. Πέραν του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τη στήριξή του δίνει και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Επισιτισμού του νησιού, “Τερψιχόρη”, τα μέλη του οποίου, όπως και οι επιχειρήσεις catering προσκαλούνται να συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση της Πέμπτης. Περισσεύει να υπενθυμιστεί πως, το “Syros Greatings” υποστηρίζεται σαφώς και από το δίκτυο Aegean Cuisine.

Η συριανή γαστρονομία ως “εργαλείο” προβολής και τουριστικής προώθησης

Ειδικότερα, σκοπός του Φεστιβάλ Γαστρονομικού Πολιτισμού αποτελεί η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της συριανής κουζίνας, “ως μέρος της προώθησης του συνολικού τουριστικού προϊόντος του νησιού της Σύρου, μέσω της γαστρονομίας” σύμφωνα και με όσα έχουν αναφερθεί σε επίσημη ενημέρωση και πρόσφατη ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο προγραμματισμός της συγκεκριμένης εκδήλωσης, για την οποία προσκαλούνται να παραστούν όλες οι επιχειρήσεις εστίασης και οι επιχειρήσεις catering, που μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της γαστρονομίας της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Βάσει της πρόσκλησης που απευθύνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, η εκδήλωση θα έχει θέμα “Η Συριανή γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα ως εργαλείο προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος μας” και θα λάβει χώρα στην αίθουσα “Βαλμά” του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη, την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί.

Πρόκειται για μία εκδήλωση “πρόγευση” του “Syros Greatings” όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το Επιμελητήριο, απευθυνόμενο στο σύνολο των επιχειρήσεων.

Προς ενημέρωση τόσο του αναγνωστικού κοινού, όσο όμως και των άμεσα ενδιαφερομένων, ακολουθεί αυτούσιο το περιεχόμενο της σχετικής πρόσκλησης που δημοσιοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, εντός του οποίου δίδονται και σημαντικές πληροφορίες για τον χαρακτήρα της “πρόγευσης” του Φεστιβάλ.

“Αγαπητές & Αγαπητοί Συνάδελφοι, Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα πριν την έναρξη του «Syros GrEATings», του πρώτου Φεστιβάλ Γαστρονομικού Πολιτισμού της Σύρου που θα διαρκέσει από τις 16 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2016, σας προσκαλούμε στο πλαίσιο του φεστιβάλ προκειμένου να συζητήσουμε για την αξία της χρήσης τοπικών, συριανών προϊόντων στην εστίαση και την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, ενισχύοντας με αυτό το τρόπο το γαστρονομικό προφίλ της Σύρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 11:00-13:00 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων (κτίριο “Βαλμά”). Ο πρωτοπόρος εστιάτορας Γιώργος Χατζηγιαννάκης από το εστιατόριο Σελήνη της Σαντορίνης, η δημοσιογράφος γεύσης και μια εκ των συγγραφέων του βιβλίου “Του άνεμου και της αρμύρας” Νανά Δαρειώτη, ο έμπορος Κώστας Πρέκας και η μαγείρισσα Μάρω Διακάτου, θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές μιας ουσιαστικής συζήτησης κι ανταλλαγής απόψεων σχετικά με την αξία της καθιέρωσης της Σύρου ως γαστρονομικού προορισμού. Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας για έναν ουσιαστικό διάλογο, τροφή για σκέψη”.

Δοκιμάστε τη συριανή κουζίνα”

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου που θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Γαστρονομικού Πολιτισμού στη Σύρο, κρίνεται αναγκαίο να υπενθυμιστεί πως θα αναπτυχθούν πολλές δράσεις κι εκδηλώσεις για την ανάδειξη της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων. Σύμφωνα με το πλάνο που έχει ανακοινωθεί, θα παρασκευαστούν και θα δημιουργηθούν ειδικά μενού από τα 17 μέλη – επιχειρήσεις του δικτύου Aegean Cuisine στη Σύρο, δράση που θα έχει τίτλο “Δοκιμάστε τη συριανή κουζίνα”, ενώ θα υπάρξει η δυνατότητα γνωριμίας και συστάσεων… με τα παραδοσιακά προϊόντα μέσω των επισκέψεων σε παραγωγούς της Σύρου.

Παράλληλα, στο Βιομηχανικό μουσείο Ερμούπολης θα “φιλοξενείται” και θα παρουσιάζεται η ιστορία του συριανού λουκουμιού, ενώ και στην είσοδο του Δημαρχικού Μεγάρου της Ερμούπολης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Φάτε μάτια Σύρο” με την πολύτιμη συνεργασία της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Σύρου.

Τέλος, το Σάββατο, οπότε και θα ανοίξει τις “πύλες” του ο θερινός κινηματογράφος “Παλλάς” στην πόλη, οι κάτοικοι κι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν live μαγειρέματα, καθώς και έκθεση τοπικών προϊόντων από τις πέντε το απόγευμα έως και τις δέκα το βράδυ.

Σημειώνεται πως, θα δημοσιοποιηθεί προσεχώς το αναλυτικό πρόγραμμα με τις ώρες και τους χώρους πραγματοποίησης του συνόλου των εκδηλώσεων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ανανέωση θητείας για την πρόεδρο της Δ.Σ., Ιωάννα Συνοδινού

Η Ιωάννα Συνοδινού ανανέωσε τη θητεία της στη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Αμοργού - Ποια είναι τα νέα μέλη

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη