Αφιερωμένο ... Για τις χιλιάδες Μαρίες που περιμένουν στην ουρά

Αναδημοσίευση της ανάρτησης μιας κοπέλας που πάσχει από καρκίνο και περιμένει ώρες μέσα στο κρύο στην ουρά του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακά της, έκανε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης: 

«Αυτή είναι η πρωινή ανάρτηση της Μαρίας. Πριν έντεκα χρόνια η Μαρία διαγνώστηκε με μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Από τότε, για να πάρει το φάρμακο που της έχει χορηγηθεί, πρέπει κάθε τρεις εβδομάδες να περιμένει στην ουρά. Σήμερα δεν άντεξε. Και μετά από μισή ώρα στο τσουχτερό κρύο έφυγε. Θα ξαναπροσπαθήσει αύριο πρωί πρωί. Και βέβαια εκτός από την ουρά είναι και η γραφειοκρατία. Πρέπει κάθε φορά να αποδείξει ποια είναι, τι έχει, τι θέλει, τι ασφάλιση έχει, ποιος υπογράφει, ποιος εγκρίνει. Τίποτε ηλεκτρονικά όλο χαρτιά, χαρτιά, χαρτιά.

Σε όλη την χώρα υπάρχουν χιλιάδες Μαρίες που βιώνουν τον ίδιο Γολγοθά. Και θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται μέχρι να γκρεμίσουμε το κομματικό κράτος και να το αντικαταστήσουμε με ένα δημόσιο που θα υπηρετεί τον πολίτη και, ειδικά στην περίπτωση των σοβαρών ασθενειών, θα μεριμνά για λύσεις και όχι για πρόσθετα εμπόδια. 

και διαβάζοντας το εν λόγω άρθρο στην ιστοσελίδα liberal.gr έρχεται άμεσα στο μυαλό η ερώτηση "Κύριε Θεοδωράκη, αλήθεια τι έχετε κάνει εσείς γι αυτό; Ωστε να εξαληφθεί η γραφειοκρατία;"