Αιγαίο: Η "ομάδα Αιγαίου" γιορτάζει και θα επισκεφθεί Αμοργό, Δονούσα και Κουφονήσι

Ο 25ος επετειακός διάπλους της Ομάδας Αιγαίου  μόλις ξεκίνησε. Από σήμερα το πρωί οι 100 και πλέον εθελοντές μας ρίχνονται στη δράση αγωνιζόμενοι για το αυτονόητο, έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της πατρίδας μας.

Πρώτος μας προορισμός η Θύμαινα κι ύστερα οι Φούρνοι Κορσεών, η Δονούσα,η Αμοργός και το Κουφονήσι. Στη διάρκεια της αποστολής θα πραγματοποιηθούν αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις,καθώς και ιατρεία 16 διαφορετικών ειδικοτήτων.

Θα λειτουργήσει εξειδικευμένο Ιατρείο Μαστού και θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εμβολιασμός για την πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής νόσου. (ευγενική προσφορά της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Hellas)

Επιπροσθέτως,το Εθνικό πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων,θα ενισχύσει την δράση της Ομάδας Αιγαίου στην Αμοργό προσφέροντας δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες  (ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, ψηφιακό ακτινολογικό έλεγχο, υπέρηχο, triplex, καταγραφή και διατήρηση ιατρικού ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς)

Πιο συγκεκριμένα, θα είναι η πρώτη φορά από το 2014 όπου θα υπάρξει ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο ομάδων προς όφελος των κατοίκων της Αμοργού,γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. 

Παράλληλα, η Ομάδα Αιγαίου σε συνεργασία με την ΑΙΜ και τον ΑΒ Βασιλόπουλο,θα ανακαινίσει τα Αγροτικά Ιατρεία στο Βρούτση και στη Κολοφάνα της Αμοργού. Θα παραδώσει υποτροφίες στους μαθητές των Λυκείων όλων των νησιών (ευγενική χορηγία των ΙΕΚ ΑΚΜΗ).

Θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις,καθώς και εγκαίνια σημαντικών έργων. Θερμές ευχαριστίες σε όλους αυτούς που στηρίζουν το έργο της Ομάδας εδώ και 25 χρόνια. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η υποστήριξη για δεύτερη συνεχή χρονιά από την εταιρεία Chipita.