Αιγαίο: Με ... Minardi το "World Champion Jet" στα νησιά των Κυκλάδων

Τι σχέση μπορεί να έχει ένα μονοθέσιο της Formula 1 με ένα ταχύπλοο; Εκ πρώτης καμία… Σε δεύτερη ανάγνωση φέρνουμε στο νου την περίφημη έκφραση του Λιμενάρχη Νάξου, Αλέξη Αποστολόπουλου «σε μερικά χρόνια, το Αιγαίο θα μοιάζει με πίστα Formula 1»… Και σε μία δεύτερη; Μία Minardi του 2003 (σ.σ. κατέλαβε εκείνη τη χρονιά την τελευταία θέση των ομάδων έχοντας ως οδηγούς τους Τζάστιν Γουίλσον και Γιος Φεστάπεν) έρχεται να ενώσει τις δυνάμεις της με την ακτοπλοϊκή εταιρεία Sea Jets και να εγκατασταθεί στο σαλόνι του νέου ταχύπλοου της εταιρείας… Αναφερόμαστε στο «World Champion Jet», το οποίο βρίσκεται στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας από τις 23 Φεβρουαρίου, ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί ο δεξαμενισμός του στα ναυπηγεία της Αυλίδας στη Χαλκίδα. Και αυτές τις ημέρες γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να προλάβει να είναι πανέτοιμο και αύριο Μεγάλη Πέμπτη 25 Μαϊου να ξεκινήσει δρομολόγια από τον Πειραιά για τις Κυκλάδες, πιθανότατα για τη γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Μύκονος – Νάξος – Σαντορίνη.

Λέτε να είναι έτοιμο; Όσο για την Minardi; Νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι την μετέφεραν όπως και βλέπετε στις φωτογραφίες που εντοπίσαμε στην ιστοσελίδα των social media Shiptravelers… στο εσωτερικό του ταχύπλοου το οποίο έχει πάρει τα χρώματα της εταιρείας και είναι σχεδόν πανέτοιμο. Μάλιστα, ο Μάριος Ηλιόπουλος, ιδιοκτήτης της Sea Jets δεν έχει κρύψει την αγάπη του για την ταχύτητα καθότι και ο ίδιος είναι Πρωταθλητής αναβάσεων στην κατηγορία Formula Sallon.

Όσο για το νέο ταχύπλοο, το 17ο της εταιρείας, ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο…  Πρόκειται για ένα σκάφος, υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών, το οποίο μάλιστα κατέχει και θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, καθώς όταν κατασκευάστηκε ήταν το ταχύτερο catamaran του κόσμου. Η συγκεκριμένη διάκριση, σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2000 και αφορούσε την κάλυψη της απόστασης Sumatra - Cochin των 1.063 ναυτικών μιλίων σε μόλις 24 ώρες, με μέση ταχύτητα 44,9 κόμβους και ανώτατη καταγεγραμμένη ταχύτητα 47,7 κόμβους! Εχει μήκος 84 μέτρα, πλάτος 25 και βύθισμα στα 4 μέτρα.  Μπορεί να μεταφέρει 1.055 επιβάτες και.215 Ι.Χ. ή 144 Ι.Χ. και 10 φορτηγά των 20 τόνων ή 10 λεωφορεία, ενώ το μέγιστο ύψος του είναι 4,4 μέτρα.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα arxipelagos.gr