Αιγαίο (+πλεύση): Τελευταίος σταθμός, η Δονούσα

Τέλος διαδρομής... Διάπλους 2021 για τους εθελοντές της +πλεύσης ή "οι γατροί με τα φουσκωτά" έφτασαν στη Δονούσα, πρώτη εμφάνιση στην ιστορία του θεσμού... Η υποδοχή ανάλογη με την λογική των νησιωτών και όπως διαβάζουμε " Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 βρεθήκαμε στον τελευταίο μας προορισμό, τη Δονούσα. Παρότι οι συνθήκες του ταξιδιού ήταν δύσκολες, ανεξαρτήτως καιρού, είμαστε συνεπείς στα ραντεβού μας με τους νησιώτες! Πρώτη φορά στο νησί, και αφού στήσαμε τα ιατρεία μας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας μας παρέθεσε γεύμα το βράδυ.

Το επόμενο πρωί ξεκινήσαμε τις αιμοληψίες σε 25 κατοίκους του νησιού, και λειτουργήσαμε τα ιατρεία μας, οπού πραγματοποιήθηκαν 142 εξετάσεις σε 55 κατοίκους! Αναλυτικά:

# 8 Αγγειοχειρουργική

# 24 Ακτινολογία – Υπέρηχοι

# 11 Γυναικολογία

# 3 Δερματολογία

# 8 Διατροφολογία

# 23 Καρδιολογία

# 17 Νευροχειρουργική

# 23 Οδοντιατρική

# 18 Οφθαλμoλογία

# 7 Ωτορινολαρυγγολογία

Και ενώ τα ιατρεία μας υποδέχονταν και εξέταζαν τους κατοίκους του νησιού, εθελοντές της +πλεύσης παρέδωσαν υλικοτεχνικό εξοπλισμό και παιχνίδια στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο. Στα παιδιά του Νηπιαγωγείου η διατροφολόγος της ομάδας διηγήθηκε το παραμύθι για τη σωστή διατροφή, ενώ στα παιδιά του Δημοτικού δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν «Μικροί Επιστήμονες» και να  κάνουν πειράματα και να λύσουν γρίφους. Το επόμενο πρωί, βάλαμε πλώρη για τη Μύκονο, ώστε να παραλάβουμε τους εθελοντές της ομάδας που συνέδραμαν εκεί στο πρόγραμμα εμβολιασμών και όλοι μαζί ξεκινήσαμε για το ταξίδι της επιστροφής!

Σιγάλας - Ευχαριστούμε 

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Χρήστος Σιγάλας σε ανάρτησή του ανέφερε "  Ευχαριστουμε θερμά την Συμπλευσης ΑΜΚΕ που παρευρέθηκε στο νησί μας με τον στόλο των 11 φουσκωτών και 50 γιατρους νοσηλευτές και συνοδούς το διήμερο 21 και 22 Μαΐου για ιατρικές εξετάσεις  .

Η μέτρηση οστικής πυκνότητας γίνεται σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας), το οποίο επίσης έφερε την Σύμπλευση αρωγό την προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ για την δημιουργία και ενίσχυση της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Η Σύμπλευση δώρισε σε όλα τα σχολεία της Δονούσας ηλεκτρονικό/εκπαιδευτικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια με δωρεές στάθηκαν φέτος οι Pharmathen, Smirdex S.A. Coated Abrasives Industry, Black & Decker Ελλάς. Παράλληλα, με χορηγό την Winmedica (θυγατρική της Elpen).

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν μία σειρά εκδηλώσεων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά, σε ένα ευρύ φάσμα (STEM για παιδιά προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού, εργαστήρι «Προστατεύσου!» για την πρόληψη κακοποίησης/παρενόχλησης εφήβων με την τεχνογνωσία που προσέφερε η Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με την τεχνογνωσία του we4all, παραστάσεις θεάτρου σκιών από τον θίασο Σκιές.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων για την στήριξη του στη φιλοξενία της ομάδας"..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News